11 грудня 2023 19:19

Генеральний директор "Металіста 1925": "Ми не проти, щоб Скрипник очолив нашу команду"

Генеральний директор харківського Металіста 1925 Андрій Недєлін для сайту «Український футбол» прокоментував інформацію про те, що новим головним тренером команди стане наставник Ворскли Віктор Скрипник.


Сьогодні, 11 грудня, журналіст Віктор Вацко повідомив, що Віктор Скрипник з нового року стане головним тренером Металіста 1925, з яким вже підписано контракт до 1 січня 2027 року.


Пресслужба харківського клубу на запит сайту «Український футбол» надала відповідь генерального директора Металіста 1925 Андрія Недєліна щодо цієї новини.

«З приводу Скрипника неодноразово казав. Ця тема обговорювалася декілька тижнів. Люди завжди шукають якусь причино-наслідковий зв’язок у якихось моментах. Причиною пошуку тренера є сьогоднішні результати. Причиною пошуку тренера може бути прихід нових інвесторів, які амбіційні та ставлять перед собою високі цілі. Причин може бути дуже багато. Внаслідок чого з’являються якісь чутки».


Також Недєлін додав, що Металіст 1925 не підписував ніяких договорів зі Скрипником.


«Чутки станом на сьогодні, можна сказати, нічим не обґрунтовані. В деяких ЗМІ можемо прочитати, що Металіст 1925 підписав контракт з Віктором Скрипником. Ні, це неправда. Якщо йдуть якісь перемовини, то вони у закритому режимі. Офіційна інформація щодо підписання тренерів чи гравців, першоджерело – це офіційний сайт. Треба все ж орієнтуватися на офіційний сайт клубу та на заяви офіційних осіб клубу».

В той же час гендиректор клубу не став категорично заперечувати того, що Скрипник може стати головним тренером Металіста 1925.

«Ні для кого не секрет, що бажання отримати висококваліфікованого фахівця в умовах, в яких сьогодні знаходиться український футбол, може бути максимальним. Ми не проти, щоб Скрипник очолив нашу команду. Але для цього повинні зійтися багато факторів. Якщо зійдуться, то я буду першим радіти. Але ви ж розумієте, що є багато «але». Принаймні сьогодні Скрипник – це тренер Ворскли. Звідки береться та чи інша інформація – її важко коментувати. Ось така позиція».


Також Недєлін розповів про задачі та цілі команди на другу частину сезону.


– Якщо йде пошук нового тренера, то які цілі будуть стояти перед ним до кінця цього сезону? І які довгострокові?


– Пошук тренера ведеться. Це не чутки. Він би не вівся лише в одному випадку – якби був не в.о. тренера, а головний тренер. З точки зору етики не можу називати прізвища кандидатів та розповсюджувати інформацію щодо шорт-листа.


Сьогодні фінансовий стан Металіста 1925 на достатньо високому рівні. Питання фінансування та виплат зарплат, офіційних платежів – вони взагалі не стоять. Відповідно, при такому фінансуванні не можна говорити про боротьбу за виживання чи стабілізацію ситуації у середині таблиці.

Є ряд труднощів перед усіма чинними учасниками українського футболу в підписанні нових якісних гравців, кваліфікованого тренера. З-за кордону мало хто хоче до нас їхати, в Україні ринок сильно зжатий. Багато факторів, повторюся. Навіщо розвивати клуб, якщо не ставити максимальні цілі? Шукаємо все, щоб клуб рухався вперед великими кроками. Перш за все, кадровий потенціал.