11 грудня 2023 16:02

Гол екс-динамівця допоміг "Олександрії" розгромити "Металіст 1925"

Поєдинок 17-го туру української Прем'єр-ліги, в якому харківський Металіст 1925 року приймав Олександрію, відбувся 11 грудня і завершився впевненою перемогою гостей (3:0).


Олександрія здобула перемогу над Металістом 1925 року у виїзному матчі 17-го туру чемпіонату України, який відбувся на стадіоні «Лівий берег» під Києвом у понеділок, 11 грудня (3:0).


У першому таймі гості володіли ігровою перевагою, а господарі зосередилися на обороні та не завдали жодного удару по воротах суперника.


На 64-й хвилині бразильський хавбек Олександрії Хуан Альвіна Безерра, який вийшов на заміну за сім хвилин до цього замість свого співвітчизника Джевані, пробив із гострого кута по воротах суперника. М'яч влучив у штангу, знову відскочив до Безерри, який віддав гольову передачу на захисника Данила Скорка, який вразив дальній кут.


Тільки після цього Металіст 1925 року перейшов до атакуючих дій і завдав свого першого удару у ворота суперника.


Олександрія відповіла контратаками, в одній із яких захисник харків'ян Максим Жичиков отримав другу жовту картку за фол на Артемі Шулянському та достроково залишив поле.


Гості реалізували більшість за чотири хвилини – ефектний дальній удар вийшов у півзахисника Родіона Плакси. Для 21-річного гравця цей гол став дебютним у професійній кар'єрі. Результативну передачу записав у свій актив хавбек Кирило Сігєєв.

Наприкінці зустрічі Олександрія довела рахунок до розгромного – Плакса скористався грубою помилкою захисника харків'ян Дмитра Капінуса та забив свій другий м'яч.


Чемпіонат України. 17 тур


Металіст 1925 (Харків) – Олександрія – 0:3
Гол:
Скорко, 64 (0:1), Плакса, 75 (0:2), Плакса, 83 (0:3)