9 грудня 2023 16:21

Андрій ТКАЧУК: "Вирішили пограти з "Динамо" у відкритий футбол"

Захисник харківського «Металіста 1925» Андрій Ткачук в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport.ua розповів про матч з «Динамо», підготовку до поєдинку з «Олександрією» і своє майбутнє.


– Андрію, прокоментуйте, будь ласка, матч з «Динамо» (2:4). Як вважаєте, чого вам не вистачило для здобуття позитивного результату?
– Не вдалося перемогти, бо основна задача у нас – це набирати очки. Вирішили пограти з «Динамо» у відкритий футбол, але пропустили швидкі м’ячі у двох контратаках. Виявилося, що ми ще не дуже готові грати у такий футбол.


– Недавно Едмар залишив «Металіст 1925», щось змінилося з того часу?
– Майже нічого не змінилося. Десь більше стали працювати над тактикою, більше тактичних занять у нас зараз.


– Команда програє в чотирьох останніх матчах. Це тисне психологічно?
– Так, звичайно, це десь відчувається на психологічному рівні. Ніхто не любить програвати, всі розуміють, що перемоги дають впевненість. «Металіст 1925» програє в останніх матчах, можливо, десь команда психологічно «підсіла». Я думаю, що зимова перерва піде нам на користь.


– З яким настроєм готуєтесь до останнього матчу цього року з «Олександрією»?
– Звичайно, хочеться здобути перемогу, тим паче, це наш сусід по турнірній таблиці. Для нас важливо перемогти, бо не хочеться йти на зимову перерву в зоні перехідних матчів. Хочеться вище піднятися у турнірній таблиці, щоб спокійніше себе почувати.


– Недавно клуб отримав нового спонсора. Фінансових проблем немає?
– Ні, у нас ніяких проблем, всі виплати проходять вчасно. Ніяких заборгованостей немає.


– Ваш контракт з «Металістом 1925» діє до літа 2024 року. Ще не було розмов щодо вашого майбутнього? Чи це питання буде вирішуватися вже після закінчення сезону?
– Поки що ніяких розмов не було. Я розуміє, який у мене вік (36 років – прим.Sport.ua), буду чекати вже літа, а далі побачимо.