5 грудня 2023 18:58

Фінляндія хоче стати "непропорційно великим" постачальником зброї для ЗСУ

Фото - ua.depositphotos.com


Фінляндія має намір розпочати виробництво боєприпасів для задоволення потреб української армії. Остаточне рішення мають ухвалити найближчими тижнями. Про це розповів міністр оборони країни Антті Хаккянен в інтерв’ю Iltalehte.


За його словами, вже завершено переговори щодо того, як Фінляндія буде нарощувати виробництво важких боєприпасів для озброєння України. На думку міністра, остаточно рішення ухвалять до Різдва, що стане "різдвяним подарунком" для українців.


"Мета – підтримати Україну ще сильніше, ніж зараз. Водночас ми продовжуємо підвищувати готовність Фінляндії та скандинавського регіону щодо виробництва боєприпасів", – каже Хяккянен.


Міністр наголошує, що Фінляндія звернулася як до НАТО, так і до ЄС, особливо до великих держав-членів, щоб вони збільшили допомогу Україні озброєнням.


"Озброєння України – для нас критичне питання. Головний пріоритет нашого впливу ЄС і НАТО полягає в тому, щоб підштовхнути більші країни, особливо в Європі, збільшити виробництво боєприпасів", - наголошує Хаккянен.


Він додав, що Фінляндія також хоче стати великим постачальником боєприпасів для України – непропорційно великим, якщо порівнювати кількість населення. Свої прагнення фінський уряд пояснює просто – це стримує Росію, яка має протяжний спільний кордон з Фінляндією.