30 листопада 2023 22:14

Ліга конференцій: "Лілль" вийшов у плей-офф, ганебна поразка "Бешикташа"

Відбулися чергові матчі п'ятого туру Ліги конференцій.

Ліга конференцій, 5-й раунд

Група A


Клаксвік – Слован – 1:2


Голи: Міккельсен, 17 – Куцка, 24, 62


Олімпія – Лілль – 0:2


Голи: Кабелла, 15, Язиджи, 75


Група C


Балкані – Вікторія Пльзень – 0:1


Гол: Шульц, 81


Група D


Бешикташ – Брюгге – 0:5


Голи: Ніелсен, 4, Тьяго, 14, 46, Оньєдіка, 51, Ольсен, 69


Буде/Глімт – Лугано – 5:2


Голи: Пеллегріно, 40, 79, Фет, 52, Берг, 66, Капскармо, 89 – Целар, 69, Бабіч, 86


Група E


АЗ – Зрінські – 1:0


Гол: Павлідіс, 59 (пен)


Група G


ГІК – Абердін – 2:2


Гол: Банде, 16, Хостікка, 33 – Макдональд, 41, Дук, 56


Група A


Паулу Фонсека зі своїм Ліллем обіграв Олімпію. В іншому матчі в цій групі сенсаційний Клаксвік програв Словану. Французи перші з 11 пунктами, вони гарантували собі місце в наступному раунді. Другу сходинку з 10 балами посідає Слован, який теж здобув путівку в плей-офф. Клаксвік має чотири бали, Олімпія перебуває на останньому місці з трьома пунктами. Варто зазначити, що фарерський клуб вперше брав участь в груповому етапі ЛК.


Група C


Вікторія Пльзень змогла на виїзді обіграти Балкані. Втім, це не вплинуло на турнірне становище команди. Чехи забезпечили собі місце в наступному раунді. Інші три команди не втратили шанс здобути путівку. Загребське Динамо має шість балів, Балкані – п'ять, а Астана – чотири.


Група D


Брюгге та Буде-Глімт ще в попередньому турі оформили путівки в наступний раунд. Обидві команди свої зустрічі виграли. Бельгійці просто розтрощили Бешикташ, а Буде-Глімт обіграв Лугано.


Група E


АЗ з мінімальним рахунком обіграв Зріньскі. Нідерландський клуб має шість очок, а лідерами в групі є Легія та Вест Хем, які мають по дев'ять балів. АЗ буде сподіватися, що Вест Хем зможе розбити поляків з великим рахунком, а потім в наступному раунді спробувати обіграти Легію. В іншому випадку вони вилітають з турніру.


Група G


Абердін і ГІК втратили абсолютно всі шанси на вихід в плей-офф. В їхній групі лідирують ПАОК (10 балів) та Айнтрахт (9 очок).