28 листопада 2023 16:32

Кадиров надішле в Україну ще "партію" бойовиків: видання Sky News назвало кількість

Фото - ua.depositphotos.com


Ще 3 тисячі чеченських бойовиків відправлять на війну в Україну. Про це повідомляє Sky News із посиланням на лідера Чечні Рамзана Кадирова. За даними видання, бойовики увійдуть до складу нових підрозділів Міноборони і Нацгвардії РФ.

Зазначається, що Кадиров, який часто називав себе "піхотинцем" Володимира Путіна і який часом виступав із різкою критикою дій Росії в конфлікті, зазначив, що бійці мають найкраще обладнання та сучасну зброю. Крім того, вони "дуже бойові та дуже мотивовані на досягнення результату".


Як відомо, у травні Кадиров заявив, що Чечня, яка є федеративною республікою Росії, направила в Україну понад 26 000 бійців з початку війни, у тому числі 12 000 добровольців, і що на той момент 7 000 з них активно воювали. Твердження Кадирова неможливо було перевірити, а оцінки кількості чеченських бойовиків, направлених в Україну, різняться.


Раніше цього місяця Кадиров заявив, що велика група колишніх російських найманців ЧВК "Вагнер", які зіграли помітну роль в деяких з найзапекліших бойових дій в Україні до того, як їх група впала в безлад після короткого заколоту, також почала навчання зі спецназом з Чечні.