23 листопада 2023 15:38

Екс-скаут "Юве": "Ми зв'язувалися з Беллінгемом у 2019-му, але він вирішив продовжити рости в "Бірмінгемі". Були за крок від підписання Холанда у 2017-му"

Екс-скаут "Ювентуса" Маттео Тоньоцці розповів про невдалі підписання.


«Я точно назвав би Беллінгема, з яким ми зв'язувалися в 2019 році. Через кілька днів я побачу його на «Сантьяго Бернабеу», і це змушує мене згадати, як я зустрів його та його дивовижну сім'ю: це спогади, якими я дуже дорожу. Але він вирішив продовжити рости у своєму рідному клубі – у «Бірмінгемі».

Ми дійсно були за крок від Холанда [підписання]. Це було в листопаді 2017 року – я прийшов у липні, і це був один із перших контактів, які я встановив у «Ювентусі» разом із Керубіні. Справа в тому, що якщо на ринку готових гравців є час, щоб попрацювати над переговорами, то у випадку з молоддю все може змінитись за кілька днів. Все було в наших руках, але на той час операцію вважали надто обтяжливою для посилення молодіжної команди.

Тоді він усе ще був на лаві запасних у «Мольді», але за кілька тижнів він почав грати та забивати, тому всі їм зацікавилися. І в такому клубі, як Зальцбург, він міг швидко пробитися в основу.

Багато скаутів переживають розчарування в подібних ситуаціях, але я, тісно співпрацюючи зі спортивним керівництвом, зрозумів, що це неминуче: залишається усвідомлення того, що я добре попрацював», – сказав Тоньоцці, який 5 років працював головою скаутів «б'янконери» і займає пост спортивного. директора "Гранади".