21 листопада 2023 15:21
2

Віктор ЛЕОНЕНКО: "Міша, перестань так картинно падати!"

Колишній гравець збірної України Віктор Леоненко прокоментував результат матчу за вихід на Євро-2024 проти Італії (0:0).


– Євгеновичу, ваша думка про гру збірної України проти Італії?

– Я вболівав за нашу збірну та Реброва, але буду чесний. З такою грою нам нема чого робити на чемпіонаті Європи. У нас усі говорять лише про непризначений пенальті, а про моменти чомусь мовчать. У нас був тільки удар Судакова, а в наші ворота могли влетіти штук п'ять голів.


– Уболівальники визнали Миколенка «Левом матчу». Кому ви віддасте нагороду?

– Який Миколенко?! «Левом матчу» явно був Трубін – він виручив після виходу Фраттезі віч-на-віч і зробив чудовий сейв. За моїми підрахунками, Італія мала перемагати – 5:1. За 90 хвилин у нас був лише один момент, тому нам сказали, що на нас не чекають на Євро, Італія виглядає цікавіше.


– У другому таймі збірна України добре грала.

– Другий тайм взагалі можна не розбирати, бо Італія згадала, що їх влаштовує нічия. У другій половині була абсолютно рівна та нічийна гра.


– На Мудрику був пенальті?

– Я не говоритиму, був пенальті чи ні, а просто поясню, чому арбітр його не поставив. Перший момент: Чеферін у своєму інтерв'ю ясно дав зрозуміти, що на Євро на нас не чекають. Другий момент: у додатковий час арбітр нечасто дає пенальті. Третій момент: Міша, перестань так картинно падати!


– Як думаєте, через плей-офф проб'ємось на Євро?

– Ми й повинні туди виходити через плей-офф, бо збірна України виглядає цікавіше за решту команд. Хоча, по суті, там усі однакові.


Нагадаємо, на останніх хвилинах матчу Україна – Італія Михайло Мудрик отримав м'яч у штрафному майданчику італійців, але на ньому одразу ж сфолив Браян Крістанте. Суддя не призначив пенальті та навіть не пішов дивитися повтор епізоду.

леон перестань в Украине жить едь на парашу
Прокинувся... Давно не чутно було.