18 листопада 2023 19:19

"Дешевий наклеп": Шаблій спростував інформацію, що є тренером юнацької збірної України і без ProStar туди не потрапити

Збірна України U-19 сенсаційно програла Косову (0:4) у рамках відбору на Євро-2024. Коментатор Віталій Волочай прокоментував результат такими словами: «Головний тренер юніорської збірної пан Шаблій трохи недопрацював».


Ще раніше журналіст Володимир Звєров у своєму телеграм-каналі натякав, що до збірної України можуть потрапити тільки клієнти ProStar. Начебто українським 16-17-річним гравцям телефонують і пропонують послуги «всім відомого агента».


Щоб почути іншу думку, сайт sport-express.ua зв’язався із Вадимом Шаблієм. Агент жорстко відкинув звинувачення на свою адресу.


«Не варто говорити, що ProStar комплектує юнацьку збірну. В основному складі збірної України U-19 проти Косово грали всього три футболісти нашого агентства, ще троє були в запасі. Я не знаю, що там напридумували. Розмови про те, що без нашого агентства не можна потрапити до збірної – це дешевий наклеп».


Також Шаблій пояснив ситуацію з Данилом Кревсуном (дортмундська Борусія U-19) і Андрієм Фірманом (Ювентус U-19), яких Кузнецов не викликав до лав юнацької збірної.


«Що стосується Кревсуна, то я з ним не спілкуюся, з Данилом розмовляє Діма Єсін, який з ним в дружніх стосунках. Ніколи в житті ми з Кревсуном не спілкувалися про юнацьку збірну. Не знаю, звідки люди беруть таку інформацію [що до збірної можуть потрапити тільки клієнти Шаблія], це просто наклепи».


Шаблій вимагає від журналістів надати факти, а не звинувачувати його та ProStar безпідставно.


«Якщо є факти, то надайте їх. А так, виходить, що в нас кинули брудом, а ми повинні відмиватися. Це найбільш образливе. Нехай скажуть, кого викликали на наше прохання, а кого ні. Невиклик Кревсуна і Фірмана з Ювентса на нас точно перекладати не треба».


Також агент заявив, що не знайомий із Кузнецовим і ніколи з ним не спілкувався.


«Я взагалі не знайомий із Кузнєцовим, і ми жодного разу у житті не перетиналися. Те ж саме стосується співробітників ProStar. Тому не варто звинувачувати нас у корупції. Потрібно надати факти, а не просто брудом кидатися. Нехай скажуть, хто від кого брав гроші, і хто кому дзвонив. Ось це цікаво», – підсумував Шаблій.


Наразі збірна України U-19 займає друге місце у групі 7, маючи в активі три очки після двох турів.


В еліт-раунд відбору дві найкращі команди з груп. Також путівку отримає найкраща збірна із третіх.


Наступний матч підопічні Кузнецова проведуть 21 листопада проти Словаччини.