17 листопада 2023 16:41

Дербі з Коноплянкою не буде: в Румунії зробили офіційну заяву стосовно Луческу

Президент румунського ФК Університатя Клуж Раду Константеа прокоментував новину щодо можливого призначення головним тренером команди колишнього головного тренера Шахтаря та Динамо – Мірчі Луческу.


Нещодавно повідомлялося, що екснаставник донецького Шахтаря та київського Динамо Мірча Луческу може очолити ФК Університатя Клуж, який є принциповим суперником ЧФР Клуж, в складі якого виступає Євген Коноплянка.

Пізніше цю новину прокоментував агент Луческу – Аркадій Запорожану.

Тепер слово вже взяв президент Університаті Клуж Раду Константеа, який підтвердив перемовини з турецькими інвесторами.

«На цей момент ми ведемо переговори з турками. Їх привабила інфраструктура команди, місто, історія. Наш Клуж – клуб з доволі високим потенціалом, вам не здається?».

Також Константеа спростував інформацію щодо призначення головним тренером клубу Луческу.

«Турецькі інвестори прийшли не через Луческу, крім того, чутки про можливий прихід Луческу не пов'язані з реальністю», – цитує Константеа iAM Sport.

Луческу очолював Шахтар з 2004-го по 2016 роки та провів на чолі клубу 573 матчі: 397 перемог, 85 нічиїх та 91 поразка, а також завоював 22 трофеї, в тому числі Кубок УЄФА 2009-го.


У Динамо румунський спеціаліст працював з 2020 року: 118 поєдинків, 65 перемог, 19 нічиїх та 34 поразки. За цей час кияни виграли три титули, усі з яких були у сезоні 2020/21: чемпіонат України, Кубок та Суперкубок країни.


Окрім українських клубів Луческу також очолював румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, російський Зеніт, а також збірні Румунії та Туреччини.