17 листопада 2023 10:50
1

Ігор Циганик - клубам УПЛ: "Відмовтесь від українських арбітрів і запросіть іноземних. І ми побачимо один чесний чемпіонат"

Журналіст Ігор Циганик висловився щодо проблеми поганого судівства в українському футболі та запропонував вирішення цієї проблеми.


"Всі кажуть, що в нас погані арбітри, то відмовтесь від них. Запросіть поляків, чехів, словенців, прибалтів, кого хочете запросіть, є можливість. Я думаю, що можна знайти бюджет, щоб запросити іноземних рефері. І ми побачимо один чесний чемпіонат, абсолютно несподівані результати будуть. Не так, хто багатший і ближче до влади, будуть лідирувати в чемпіонаті, а там можуть бути зовсім інші команди. І тоді ми побачимо силу тренерської думки, побачимо певні футбольні моменти, побачимо, які насправді футболісти. Але найголовніше це для тренерів, вони зможуть себе проявити, необов’язково грошима вигравати. Григорчук з того, що в нього є - зробив фантастичну команду. Вони грають в футбол, але, що ти зробиш, коли в тебе вилучення або пенальті. Як грати?".

ой, Боженька. Результати залежать від поточної сили команди, яка не може змінюватись довільним чином, в середньому по команді за сезон вона зростає чи падає на 7-15%, у виняткових випадках на 30-50%. Відповідно до цих коливань доля випадкових(непрогнозованих) результатів по всьому чемпіонату коливається від сезону до сезону в межах 20-28%. Решта результатів математично прогнозовані. От ці 8% змін сезонних коливань включають в себе вплив як зміни поточної сили команд так і суддівський фактор.
ВІСІМ відсотків всіх матчів, Ігоре!
Тому висловлювання "Не так, хто багатший і ближче до влади, будуть лідирувати в чемпіонаті, а там можуть бути зовсім інші команди" це просто феерична маячня неосвідченної людини. Імовірність виграти чемпіонат Шахтарем як була вище 80% так і залишиться.
Це я як людина, що витратила не один десяток років на математичне моделювання різноманітних систем і процесів, пишу.