17 листопада 2023 10:13

Ярмоленко - росіянам: "Якщо хочете повернутися до світового спорту, а не кататися на змагання у всякі Сомалі - агітуйте здаватися в полон"

Вінгер «Динамо» та збірної України Андрій Ярмоленко закликав російських спортсменів агітувати своє оточення, щоб ті здавалися в полон, а не йшли воювати в Україну.


«Російські спортсмени, якщо хочете повернутися до світового спорту, а не кататися на змагання у всякі Сомалі - вам теж буде корисно хоча б непублічно, але агітувати своє оточення по-доброму здаватися в полон, а не йти на забій в Україну.


Чим довше мовчатимете - тим більша ймовірність, що вам до кінця кар’єри доведеться сидіти вдома, не бачачи міжнародних змагань. Або виступати під прапором якоїсь держави 404», - сказав Ярмоленко.


Ці слова Ярмоленко записав у межах українського проєкту «Хочу жить» - його створив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки. Створено для військовослужбовців з РФ та Білорусі, щоб допомогти їм добровільно здатися в полон.