13 листопада 2023 22:14

Вилучення гравця "Кривбасу" у матчі з "Динамо": Комітет арбітрів УАФ дав оцінку епізоду

Комітет арбітрів Української асоціації футболу дав оцінку окремим ігровим епізодам поєдинків 14-го туру української Прем'єр-ліги, у тому числі й червону картку захисника Кривбасу Данила Безкоровайного.


Головний арбітр поєдинку 14-го туру української Прем'єр-ліги між Кривбасом та Динамо (0:2) Максим Козиряцький мав усі законні підстави показувати захиснику команди-господарів Данилу Безкоровайному пряму червону картку за фол на форварді киян Владиславі Ванаті.

Комітет арбітрів Української асоціації футболу пояснив, чому до Козиряцького не можу бути жодних претензій.


«Таке порушення підпадає під типологію «Зрив очевидної гольової можливості» (DOGSO), а отже призводить до технічного покарання у вигляді штрафного удару (порушення було вчинено за межами штрафного майданчика) та дисциплінарної санкції за DOGSO, тобто до червоної картки.


Згідно з протоколом VAR, це рішення було перевірено цією технологією, і технічна та дисциплінарна санкції було підтверджено. Отже, йдеться про правильне рішення, ухвалене арбітром», – поінформувала прес-служба УАФ.


Після перемоги у Кривому Розі Динамо має у своєму активі 19 очок після 11-ти зіграних поєдинків і займає восьму сходинку у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.