10 листопада 2023 22:17

Олексій ХОБЛЕНКО: "Зараз чемпіонат України плюс-мінус рівний, усі команди плюс-мінус однакового рівня"

Черкаський ЛНЗ минулого туру зіграв внічию із "Колосом", а нині готується до матчу проти луганської "Зорі". Пресслужба Української Прем’єр-Ліги поспілкувалася із нападником команди Олексієм Хобленком про поточні результати ЛНЗ, а також про прийдешню гру проти "Зорі".


- Олексію, минулого туру ви зіграли внічию з "Колосом". Що вам вдалося реалізувати у цій грі, а що ні?

- Не дивлячись на те, що поле було не в дуже доброму стані, вийшло добре контролювати м’яч. Забили зі стандарту - цей компонент часто відпрацьовуємо. У "Колоса" було пару моментів на початку гри, але ми витримали їхній тиск і перехопили ініціативу. У другому таймі нам було потрібно забити другий м’яч, але у "Колоса" вийшло організувати контратаку, яка привела до забитого голу.

- У матчі проти "Оболоні" ти продемонстрував чудову техніку, обігравши Данила Карася на фланзі, це дуже вразило вболівальників. Як багато часу ти приділяєш технічним компонентам та швидкісним проходам на тренуваннях?

- Футбол це така гра, де потрібно демонструвати ефективні дії. Я стараюся грати не за шаблонами, це відпрацьовую і в тренувальному процесі. Завжди приємно обігрувати суперників та забивати голи. Сподіваюся, що результативність теж скоро прийде. Приємно також, що я зміг доставити радість вболівальникам своїми індивідуальними діями.

- Які ключові зміни в ЛНЗ відбулися із приходом Олега Дулуба?

- Олега Анатолійовича я знаю давно. І у нього завжди грають важливу роль порядок та дисципліна. Також він чудово варіює тактиками: 4-3-3 та 3-5-2. Але дисципліна у його роботі відіграє головну роль. У нас фізично дуже інтенсивні тренування, в тому числі, приділяємо увагу швидкісній роботі.

- Попереду у вас гра проти "Зорі", яка цього сезону виступає нестабільно. Чи створює певна непередбачуваність гри "Зорі" для вас проблеми при підготовці до матчу?

- Зараз чемпіонат України плюс-мінус рівний, усі команди плюс-мінус однакового рівня. "Зоря" - хороша команда, попри те, що у них не дуже добре все йде у чемпіонаті, але в єврокубках їм вдається показувати непогані результати. Ми дуже поважаємо цю команду. У них хороший підбір виконавців, певне, є проблеми із зіграністю. Але попри це ми налаштовуємося на хорошу гру, кожні очки для нас даються нелегко. Тому потрібно старатися вигравати кожну гру. Із "Зорею", переконаний, буде цікавий матч.


Фото - УПЛ