3 листопада 2023 12:03

Олександр КОСИРІН: "Шахтар" виглядає фаворитом у матчі з "Динамо"

3 листопада в центральному поєдинку 13 туру чемпіонату УПЛ «Динамо» в Києві прийматиме «Шахтар».


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Олександр Косирін поділився очікуваннями від дербі.

– Поєдинки цих грандів українського футболу завжди були родзинкою вітчизняного чемпіонату. І хоча цього сезону обидві команди виступають гірше ніж очікувалося, але все ж, переконаний, нас чекає цікаве видовище.

– Чим ви можете пояснити, що нині «Динамо» та «Шахтар» не на видноті?
– В складах команд багато молоді, якій ще потрібен час, аби впоратися з роллю лідерів. Особливо це стосується «Динамо».

– Багато експертів вважають винним в останніх невдачах «Динамо» керманича Мірчу Луческу, який на їхню думку, вже вичерпав себе.
– Я так не вважаю. Тут більше вина клубного керівництва, котре не подбало про якісну заміну футболістам, яких вигідно продали за кордон. Особливо сутужно в команді з нападниками. Зрештою, не набагато кращий стан справ з форвардами й у «Шахтарі».

– На ваш погляд, скільки голів повинні забивати нападники «Динамо» та «Шахтаря» в чемпіонаті УПЛ?
– Щонайменше 15 за сезон, але не дотягують до цього рівня. Пригадується, свого часу я ставив собі за мету 20 разів змусити капітулювати воротарів суперників. Це неабияк налаштовувало, я завжди був націлений на взяття воріт. Ось цієї мотивації в діях форвардів грандів українського футболу я останнім часом не спостерігаю.

– До речі, сьогодні динамівцям через дискваліфікацію не зможе допомогти лідер нападу Владислав Ванат.
– Звичайно, шкода, його киянам дуже бракуватиме. Владислав міг ускладнити життя «гірникам». На жаль, Ванату вже не вперше бракує вміння стримувати свої емоції.

– На відміну від «Динамо», донеччани виступають більш стабільно.
– «Гірники», незважаючи на російську агресію й воєнний стан, все ж, знаходять можливість підсилитися доволі кваліфікованими легіонерами. Це неабияк сприяє підвищенню конкуренції за місце в стартовому складі.

– Кому віддаєте перевагу в дербі?
– «Шахтарю». Вважаю, що досвід накопичений в постійних виступах в Лізі чемпіонів позитивно позначиться на їхньому ігровому тонусі. Бо одна справа грати проти суперників на кшталт «Барселони» чи «Порту» й зовсім інша-конкурувати з візаві рівня Ліги конференцій. Ба більше, ще й програвати їм. Проте я не виключаю варіант, що динамівці, яким уже відступати нікуди, можуть не програти. Все ж, в дербі, як в кубкових баталіях, свої закони.


Фото - ФК Динамо