2 листопада 2023 18:34

Владислав ВАЩУК: "Не бачу роботи Луческу у "Динамо", йому просто нічого не потрібно"

Колишній захисник «Динамо» Владислав Ващук у розмові з кореспондентом Tribuna.com Костянтином Варвариком оцінив роботу головного тренера команди Мірчі Луческу та поділився очікуваннями від матчу 13-го тур УПЛ проти «Шахтаря».


– Як би ви прокоментували нинішній стан «Динамо»?

– Не знаю навіть, як прокоментувати. Якось дуже ллють на «Динамо» – «Динамо» не готове, конфлікти всередині команди, тренера з гравцями. Я цього не розумію, цього в «Динамо» не було ніколи. Конфлікти бували, але вони так не вилазили, як сьогодні. Я не розумію, коли тренер вже у клубі багато років, і тут конфлікти. Щось тут не те.

– Чого, на вашу думку, не вистачає київському клубу, щоб повернутися на свій рівень?

– Всього, чим славилось «Динамо». Стиль гри помінявся, і Динамо не грає в тому стилі, в котрому вони стали «Динамо». Сьогодні не те «Динамо», тому що вони не витримують тих навантажень, котрі треба робити для того, щоб вигравати всі матчі.

– Як би ви оцінили роботу Мірчі Луческу на посаді тренера?

– Ніяк. Я його роботи не бачу. Я бачу, що йому просто нічого не потрібно, він просто щось вирішує там за рахунок досвіду, так би мовити, щось там робить. Я не розумію, куди він це веде і що це буде. Коли порівняти 12 років у «Шахтарі», де він працював, і 12 років у «Динамо», то це будуть два європейські клуби з різним стилем гри – але одним тренером. Я не розумію, як це може бути. Значить, щось змінилося у футболі. Я в іншому футболі був.

– Чи вірите, що «Динамо» зможе обіграти «Шахтар»?

– Дивіться, я буду вболівати за «Динамо» і коли погані будуть роки, і коли погані ігри. Я все одно буду вболівати за «Динамо», - сказав Ващук.