31 жовтня 2023 23:27

Улі Хенесс: "У січні Тухель отримає потрібних йому футболістів"

Менше трьох тижнів тому, почесний президент мюнхенської "Баварії" Улі Хенесс злегка покритикував головного тренера баварців Томаса Тухеля, який стверджував, що склад команди необхідно посилювати - не тільки якісно, а й кількісно, оскільки гравці випадали через травми і дискваліфікації. Проте, після великої поразки від "РБ Лейпциг" у Суперкубку. "Баварія" жодного разу не програла в Бундеслізі та Лізі чемпіонів - і, ймовірно, знову боротиметься на три фронти. Тому, за даними Bild, клубне керівництво "Баварії" вже думає про нові придбання в зимове трансферне вікно. А Улі Хенесс злегка змінив свою думку:


– Якщо ми продовжимо брати участь у трьох турнірах, то потрібно буде проаналізувати, які позиції в складі потребують посилення. Але, в будь-якому разі, наш тренер отримає тих гравців, які йому необхідні. Після стартових труднощів, Тухель, треба визнати, виконав велику роботу. Знаходження на такому високому рівні, з невеликим ростером, говорить про якість тренера, – заявив Хенесс Sky Germany.


Навіть незважаючи на те, що лазарет "Баварії" потроху порожніє, для Тухеля, як і раніше, залишається актуальною ротація на кількох позиціях. Зокрема, коучу баварців необхідний чистий опорний хавбек – у літнє трансферне вікно вже було погоджено трансфер 28-річного опорника "Фулхема" Паліньї, проте його не встигли зареєструвати до дедлайну. Тепер ситуація змінилася – на перший план вийшов опорник "Манчестер Сіті" Келвін Філліпс, який не отримує істотного ігрового часу в АПЛ.


Трансфер Філліпса, на якого не розраховує як на перший вибір екскоуч "Баварії" Хосеп Гвардіола, може обійтися мюнхенцям приблизно в тридцять мільйонів євро – істотно дешевше за Палінью. При цьому Келвін також не проти переходу, оскільки напередодні Євро-2024 хоче отримувати більше ігрового часу на серйозному рівні – інтенсивна Бундесліга цілком підійде.


Дорожчою альтернативою Філліпсу є 22-річний опорний хавбек французької "Ніцци" Кефрен Тюрам – він може обійтися баварцям приблизно в 40 мільйонів євро. Якщо основним драйвером сина легенди збірної Франції Ліліана Тюрама буде бажання вийти на вищий рівень (після провального молодіжного Євро-2023, інтерес до Кефрена з боку ПСЖ і англійського "Ліверпуля" різко впав). Також "Баварія" моніторить і 17-річного бразильського таланта Габріеля Москардо, однак "Корінтіанс" не планує продавати свою юну зірочку дуже дешево.


Ще одна критична позиція для "Баварії" – правий захисник, оскільки Нуссер Мазрауї відзначився критичними політичними заявами, Йосип Станишич відправився в річну оренду до леверкузенського "Баєра", а Кайла Уокера так і не вдалося придбати в "Манчестер Сіті" (імовірно, за образом і подобою угоди щодо Жоау Канселу, який у минуле трансферне вікно зрештою поїхав до "Барселони"). У підсумку праворуч у захисті "Баварії" залишився тільки молодий Буна Сарр, і тому Томас Тухель наважився використати опорника Конрада Лаймера як флангового захисника.


Однак "Баєр", за даними Sky Germany, відмовився достроково перервати оренду Станішича. Незважаючи на те, що Йосип нечасто грає у Хабі Алонсо (один вихід у старті та три появи з "банки"), але на 23-річного гравця збірної Хорватії "фармацевти" розраховують узимку, коли Едмон Тапосба та Одвілон Коссуну поїдуть на Кубок африканських націй – тож "Баварії" доведеться шукати тимчасове рішення. Ймовірно, мюнхенці повернуться до варіанту з орендою з правом викупу захисника "Челсі" Трево Чалоби, який здатний зіграти не тільки на фланзі, а й праворуч у модулі з трьома центрдефами – позиції Бенжамена Павара, який перейшов із Мюнхена до міланського "Інтера".