31 жовтня 2023 11:02

Кадиров дозволив стріляти на ураження в протестуючих

Фото - ua.depositphotos.com


Глава Чечні Рамзан Кадиров дозволив "стріляти в лоб" на мітингах, які можуть статися в республіці на тлі заворушень у Дагестані.


Джерело: РИА Новости із посиланням на заяву Кадирова на нараді

Деталі: За словами Кадирова, призвідників потрібно негайно затримувати, але "є й інший варіант":

Пряма мова: "Або зробіть три попереджувальні постріли в повітря і після цього, якщо людина не виконує вимогу закону – четвертий постріл зробіть у лоб. Більше не вийдуть. Це мій наказ".

Більше деталей: Він в дусі російської пропаганди заявив, що не можна підігрувати ворогам Росії і розхитувати ситуацію зсередини, у тому числі мітингувати і закликати до насильства.

Що передувало:


У неділю 29 жовтня в Махачкалі (Дагестан) учасники антисемітської акції увірвалися в аеропорт і намагалися проникнути в літак із Тель-Авіва, шукаючи євреїв, а росіян пропускали.


30 жовтня Кадиров заявив, що у Чечні влада припинила спробу провокацій на тлі заворушень у Дагестані.
Президент України Володимир Зеленський після відео зі штурмом аеропорту Махачкали з пошуком євреїв заявив, що російський антисемітизм і ненависть до інших націй – системні й глибоко вкорінені.
Нагадаємо:

Після нападу палестинських бойовиків на Ізраїль, Рамзан Кадиров заявив, що Чечня підтримує Палестину: "Ми повністю підтримуємо дії Палестини. Тому що їхні землі у свій час забрав Ізраїль і тримає її в ізоляції. У них немає свободи слова".
Він казав, що готовий поїхати з миротворчою місією в Палестину, щоб "визначити хто правий, а хто ні".
17 жовтня, за його словами, "у всіх мечетях Чечні" відбулася колективна молитва на підтримку Палестини. Він стверджував, що ті, хто молився, просили "Всевишнього Аллага убезпечити народ Палестини від злочинних зазіхань з боку гнобителів".