26 жовтня 2023 19:23

Анрі висловився з приводу того, що не отримав "Золотого м'яча" у 2003 році

У 2003 році гравець «Ювентуса» Павел Недвед став володарем «Золотого м'яча» після блискучої кампанії, під час якої його команда виграла Серію А і вийшла у фінал Ліги чемпіонів, поступившись «Мілану» по пенальті.


Недвед був головною творчою силою «Ювентуса», забивши 14 голів і віддавши 17 результативних передач. Однак частина вболівальників уже давно стверджує, що володарем щорічної нагороди мав би стати Тьєррі Анрі, який провів визначний рік в «Арсеналі». Француз увійшов в історію англійського футболу ще до церемонії вручення «Золотого м'яча» 2003 року, забивши 32 голи і віддавши 28 результативних передач.

Анрі так прокоментував цю ситуацію:

«Послухайте, ви не можете сперечатися про думки. Коли журналісти беруть участь у голосуванні і мають право голосу, вони голосують за того, за кого хочуть. Як би ви не дивилися на це, вони голосують за того, кого хочуть. Коли ви дивитеся на голосування за всю історію Золотого м'яча, не тільки за мій рік, ви часто дивитеся на трійку лідерів і думаєте: «Невже?».

Ви, напевно, іноді дивилися на деяких і думали: «Чому вони?» Тож усе так, як є. Не можна сперечатися про думки», – сказав Анрі.


Зазначимо, що отримавши премію, Недвед сказав в інтерв'ю газеті Guardian, що для нього найкращим нападником у світі є Анрі, і він навіть не думав, що зможе перемогти в голосуванні Тьєррі Анрі, Паоло Мальдіні або Зінедіна Зідана.