19 жовтня 2023 12:40

Левандовськи: "Клопп був мені не лише батьком. Як тренер він був більше схожий на "поганого" вчителя"

Нападник "Барселони" Роберт Левандовськи тепло відгукнувся про головного тренера "Ліверпуля" Юргена Клоппа, під чиїм керівництвом він грав у дортмундській "Боруссії".


"Юрген був мені не тільки батьком. Як тренер він був більше схожий на "поганого" вчителя. У найкращому сенсі цього слова. Я поясню. Згадайте себе, коли ви вчилися в школі.

Який учитель вам запам'ятався найбільше? Хіба той, хто потурав вам і ніколи нічого від вас не вимагав? Ні, ні, ні, ні. Ви запам'ятали "поганого" вчителя, який був суворий із вами. Того, хто чинив на вас тиск і вимагав більшого.

І цей учитель зробив вас кращими, чи не так? І Юрген був таким. Його не влаштовували ті, хто "вчився" добре. Йому потрібні були відмінники. Але потрібні вони йому були не для себе, а для вас.

Коли я тільки приїхав у Дортмунд, я хотів усе робити швидко. Я хотів грати в один дотик, швидко віддавати м'яч тощо. Юрген сказав мені, що іноді краще пригальмувати. Це було абсолютно проти мого характеру, але незабаром я почав забивати більше.

Після цього він сказав мені прискоритися. Один дотик, бам, гол! Він уповільнив мене, щоб зробити швидше. Звучить просто, але насправді це було геніально", - наводить слова Левандовськи журналіст Дейв Оккоп.