17 жовтня 2023 23:47

Мальта – Україна 1:3. Звіт про матч. Не найкращий початок, але гарне завершення

Після перемоги над Північною Македонією збірна України у 8-му турі групового етапу відбіркового циклу до ЄВРО-2024 на виїзді зустрічалася з Мальтою.


Порівняно з грою в Чехії, яка вiдбулась трьома днями раніше, у стартовому складі жовто-синіх сталося кілька змiн. На правому фланзі оборони замість Коноплi цього разу вийшов Караваєв. Степаненка, який опинився поза заявкою, замінив Сидорчук. Функції правого вінгера було покладено на Ваната, тоді як Зубков залишився у запасі.


На 3-й хвилині українці провели гостру атаку лівим флангом, на завершальній стадії якої виявився Мудрик. Але через гострий кут Михайло з лівої пробив у сітку воріт із зовнішнього боку. У наступному епізоді кіпер мальтійців зіграв на виході, перехопивши м'яч після подачі Миколенка.

А ось перший, по суті, небезпечний випад Мальти призвів до взяття воріт збірної України. На 13-й хвилині Пол Мбонг втік уперед, залишивши позаду Матвієнка, і завдав потужного удару низом практично з лінії штрафного майданчика. Трубін не встиг скластися як слід і пропустив м'яч під ногою.

Підопічні Реброва, по ідеї, повинні були роздратуватися від того, що сталося, і почати максимально напружувати оборону господарів. Однак, нічого надприродного українці опоненту не пропонували. Спроби швидкісних проходів від Мудрика дивідендів не приносили, а у Довбика часто виникали проблеми з обробкою м'яча у штрафному майданчику.


Мальтійці, як і личить аутсайдерам, міцно окопалися на своїй половині поля після свого у чомусь випадкового успіху, повністю зосередившись на обороні та зриві будь-яких атак України. Подекуди нестандартно намагався зіграти Судаков, але цього було недостатньо, щоб зламати захист суперника.


На 36-й хвилині Сидорчук відпасував на хід Караваєву правим флангом, той прострілив у центр штрафного майданчика, куди набіг Мудрик і пробив з дальній кут. Бонелло у стрибку перевів м'яч на кутовий, щоправда, корнера призначено не було, оскільки арбітр зафіксував у жовто-синіх офсайд.


На допомогу Україні несподівано прийшов Камензулі. Після невдалого прострілу Судакова на кут воротарського майданчика, де нікого з його партнерів по команді не було, захисник Мальти у підкаті зрізав м'яч у власні ворота. Так на 38-й хвилині рахунок став 1:1.


Незадовго до кінця першого тайму дії Мудрика нарешті принесли конкретну користь. Проти Михайла у штрафному майданчику не за правилами зіграв Джозеф Мбонг. Арбітр без роздумів призначив пенальті, який реалізував Довбик.


У компенсований арбітром час команди встигли обмінятись забійними моментами. Спершу Гійом'є ударом з 20-ти метрів перевірив на міцність поперечину воріт Трубіна, потім Мудрик ледь не скористався виходом з воріт Бонелло на перехоплення Довбика - кіпер мальтійців в останній момент відбив на кутовий удар вінгера "Челсі" з лівого флангу в ближній кут.


На другий тайм замість Матвієнка на поле вийшов Сваток. Тим часом на пильність Трубіна перевірив Пол Мбонг. На цей раз воротар жовто-синіх не пiдвiв. У відповідь стався удар Судакова, з яким без проблем впорався Бонелло. Спроба Сидорчука пробити здалеку вийшла невдалою.

У наступні 15 хвилин на полі нічого особливо цікавого не відбувалося. Збірна України, маючи перевагу в рахунку, вже не так активно атакувала, а мальтійці допускали надто багато браку в діях на половині поля гостей та погроз воріт Трубіна не створювали.


Затишшя перервалося на 60-й хвилині. Джозеф Мбонг вирішив взяти ініціативу на себе і з 22-х метрів вистрілив у дальній кут. Трубін не без зусиль у стрибку відбив м'яч убік. На 70-й хвилині Бонелло врятував господарів від гола, зреагувавши на удар Мудрика.


У складі Мальти найактивнішим був Джозеф Мбонг. Так, в одному з епізодів хавбек непогано приклався по м'ячу здалеку. Круглий пролетів над поперечиною. Коли вже здавалося, що рахунок на табло не зміниться, українці забили третій м'яч. На 85-й хвилині чудовий удар з-за меж штрафного майданчика в дальній кут вдався Мудрику.


До розгромного рахунок ледь не довів Зубков. Бонелло вийшов далеко з воріт, це помітив хавбек збірної України та спробував повторити те, що зробив Караваєв у матчі з Північною Македонією, але у площину, на жаль, не влучив. Був ще удар Коноплі у дальній кут, відбитий кіпером Мальти. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу команди Реброва.