10 жовтня 2023 23:21

Мирон Маркевич - про рішення УЄФА знову відсторонити збірну росії U-17 від міжнародних змагань: "УЄФА не очікував такої ганьби та дав задню"

Заслужений тренер України Мирон Маркевич ексклюзивно для Sport.ua прокоментував заборону участі російських збірних (U-17) в змаганнях під егідою УЄФА.


«Справедливість таки взяла гору. Але мене насторожує, як взагалі наприкінці вересня на порядку денному Виконкому УЄФА могло з'явитися питання про допуск країни-агресора до футбольних змагань. Ганьба – інакше й не скажеш. Я був шокований. Ось чому треба провести детальне розслідування. І якщо це була ініціатива президента УЄФА Александера Чеферіна, то ставити питання про висловлення йому недовіри.


Бо це неприпустимо, коли біля керма УЄФА знаходяться функціонери, які не хочуть бачити очевидного: російські злочинці щодня вбивають українців на їхній землі. Переконаний, що в УЄФА не чекали, що це рішення Виконкому викличе такий супротив з боку європейської футбольної громади й тому довелося дати, як кажуть, задню. Проте, щоб таким горе-функціонерам більше не кортіло приймати необдумані рішення, треба, повторюю, провести розслідування й покарати винних», – сказав Маркевич.


Нагадаємо, що після завершення засідання Виконавчого комітету УЄФА стало відомо, що росія U-17 знову дискваліфікована та не може брати участь в офіційних матчах.