30 вересня 2023 09:35

Сергій ЛАВРИНЕНКО: "Не варто дивитися на те, що ЛНЗ – новачок УПЛ. Проти "Динамо" команда виглядала дуже непогано"

У 9-му турі Vbet Ліги "Верес" зустрінеться із ЛНЗ. Головний тренер рівненської команди Сергій Лавриненко напередодні цієї гри поспілкувався із пресслужбою Української Прем'єр-Ліги.


— Сергію Дмитровичу, як би ви оцінили фізичну форму своїх підопічних після непростого матчу Кубка України проти "Шахтаря"?

— Ситуація між нами та ЛНЗ відрізняється: вони не грали кубковий матч, а ми провели три матчі за 9 днів. Фізичний стан – не ідеальний, але я впевнений, що хлопці викладуться на 200%, тому що розуміють важливість цієї гри і цінність результату. Ми опинилися у такому графіку, що нам за 13 днів потрібно провести 4 матчі. Але ми приймаємо ці умови, відтак, завтра буде хороша гра.

— А яка наразі кадрова ситуація у "Вересі"? Хто не допоможе вашій команді у грі проти ЛНЗ?

— Ми не можемо розраховувати на Блізниченка, він травмований. Також не може грати через перебір карток Михайло Шестаков. Не в оптимальних кондиціях поки що Діма Кльоц. Він почав працювати, але на цю гру він не готовий. Також поки не розраховуємо на Віталіка Дахновського. Усі інші хлопці в порядку та готуються до гри.

— ЛНЗ багатьом сподобався у матчі проти "Динамо". Який основний висновок ви зробили для себе з цього матчу?

— Команда виглядала дуже непогано. Те, що вони новачок Прем’єр-Ліги – досить умовно, оскільки у складі є дуже багато гравців із чималим досвідом на високому рівні. Новачків там майже немає, всі гравці хорошого рівня. Плюс, видно тренерську ідею Дулуба — це те, що він вже в багатьох клубах спробував. Тому не будемо вдаватися в тактичні тонкощі, тому що хотілося б все показати на футбольному полі. Але зазначу, що таку команду, як ЛНЗ дуже важко зламувати, відтак це буде тяжка гра для обох команд: для нас та ЛНЗ.

— Загалом, поточний чемпіонат багатий на непередбачувані результати, чого вартує лише ваша нічия проти "Шахтаря". Наскільки поточний чемпіонат України сильніший за попередній?

— Якщо порівнювати цей чемпіонат та минулий, то цей більш рівний. Все одно були команди, які за рівнем поступалися фаворитам, то тепер кожен може обіграти кожного. Як ви і сказали, можуть бути будь-які непередбачувані результати. Ми обігруємо "Чорноморець" 3:1, але на наступний матч одесити їдуть до "Олександрії" та перемагають її 5:1. Цього точно ніхто не міг передбачити. Таких результатів дуже багато, але тим цікавіший сам чемпіонат. Ми не маємо дивитися в минуле, коли результат був максимально передбачуваний, а треба дивитися в теперішнє, коли все стало цікавіше. Слава Богу, у нас є цей чемпіонат і ми можемо проводити ігри.

Пресслужба Української Прем’єр-Ліги