30 вересня 2023 00:02

"Барселона" завдяки автоголу Рамоса перемогла "Севілью"

"Барселона" після 2:2 із "Мальоркою" відчутно підправила захист, а в нападі їй несподівано допоміг Серхіо Рамос. Підсумок – перемога.


Правду кажучи, каталонці награли на гол ще до перерви. Канселу після чудового проходу знайшов пасом Жоау Фелікса, але той зблизька пальнув у перекладину.

Ще один вірний шанс втратив Фермін Лопес, на якого у схожому стилі пасував Ямаль, а були ще й менш явні моменти, на кшталт удару Кунде головою чи спроб Левандовського.


"Севілья" в основному відбивалася, і навіть якщо переходила центр поля, то її удари контролював тер Штеген. Жодних крутих рішень чи складних завдань, нічого.

Везіння "Нервіона" ще посилилося, коли в середині першого тайму травму отримав активний Рафінья.


Але чи допомагала фортуні сама "Севілья"? Швидше, ні. На початку другої половини навіть негострі атаки від неї кудись зникли. Гості дозволили "Барсі" себе підтиснути; як з рогу достатку пішли моменти. Левандовський ногою, Гаві головою, Ямаль у проході могли відкривати рахунок, але не забивали.


При цьому відчуття, що 0:0 несправедливі вже стійко висіло у повітрі, коли на 76-й хвилині Ямаль виконав черговий простріл, і той знайшов ногу Серхіо Рамоса. Автогол по грі - виявляється, і так буває. Причому хто забив? Хрестоматійний ворог каталонців та їхьої тіки-таки!


До честі "Севільї", вона старалася відігратися. Ракитич навіть мав вигідний шанс, але пробив головою повз ворота. В усьому іншому "Барса" зробила висновки з виїзду на "Сон Моїш" і вже не привозила.


У таблиці каталонці після перемоги тимчасово вийшли на перше місце із 20 очками. У "Севільї" - 7 балів і 12-й рядок.


8-й тур Прімери. Барселона. "Олімпійський"


"Барселона" - "Севілья" - 1:0


Гол: Рамос, 76 (автогол)


"Барселона": тер Штеген – Канселу, Кунде, Крістенсен, Бальде – Рафінья (Фермін Лопес, 37), Гаві, Гюндоган – Ямаль (Ромеу, 82), Левандовський, Фелікс (Ферран Торрес, 72)


"Севілья": Нюланд - Хуанлу (Навас, 82), Баде, Рамос, Педроса (Сусо, 82) - Жордан, Соу (Фернандо, 66) - Окампос, Ракитич, Ламела (Маріано, 75) - Лукебакьо (Акунья, 75)


Попередження: Канселу, 45, Гюндоган, 90+2 – Хуанлу, 50, Ламела, 52, Баде, 89