27 вересня 2023 09:14

"Ребров хотів взяти мене на збори, але Суркісу подзвонив Бетао". Екс-захисник "Динамо" пригадав період у київському клубі

Колишній захисник Динамо Іван Трубочкін пригадав час перебування у Динамо.


– Після відходу Сьоміна з Динамо ви залишалися в клубі і під час каденції Блохіна, й під час каденції Реброва. Чому за жодного з них ви так і не отримали свій шанс в основі?

– За Блохіна у молодих гравців не було шансів взагалі. Тоді за трансферне вікно клуб витрачав по 50-70 мільйонів євро. Купляли футболістів із топчемпіонатів.

У мене був момент, коли я повинен був їхати на зимові збори із першою командою. Це було у перший сезон Сергія Станіславовича Реброва у Динамо. Наче все вже вирішили, але у той момент Бетао зателефонував Ігорю Михайловичу Суркісу та попросився повернутися в команду. Так вийшло, що я не поїхав. Тоді я був найближче до першої команди у кар’єрі, як мені здається.

Не знаю, правда, чи Ребров дійсно бачив мене у першій команді. Можливо, він просто хотів, аби молодий футболіст пройшов збори з основою.


– Чи не вважаєте ви, що пересиділи у Динамо?

– Я думав про це, однак зараз ні про що не шкодую. Все склалося так, як повинно було. Можливо, коли Хацкевич покинув Динамо-2 та пішов тренувати національну збірну Білорусі, мені також треба було йти з Динамо, або хоча б шукати собі якусь оренду.

Проблема була у пропозиціях. Я мав лише варіант піти в оренду в Говерлу. Туди звали багатьох молодих гравців Динамо. Однак там вже взагалі не платили гроші. Не хотілося поїхати туди та потім не знати, за що жити.

Можливо, якби я сам активніше шукав варіанти, то мені вдалося б знайти щось цікавіше. Я такою ціллю не задавався. На мене самостійно виходила лише Говерла.

– Як ви покидали Динамо?

– За пів року до завершення мого контракту стало відомо, що Динамо-2 розформовують. Усе якось збіглося. До того ж мені вже виповнювалося 23 роки, і я міг піти без компенсації.

У першій команді я перспектив не мав, тому клубу не було сенсу продовжувати зі мною контракт. Завершився сезон, ми із хлопцями потисли руки один одному та поїхали хто куди.


Фото: ФК "Минай"