21 вересня 2023 16:25

Власник "Марселя" виступив із заявою з приводу ситуації у клубі та конфлікту з фанатами

Власник "Марселя", відомий американський бізнесмен Френк МакКорт заявив із приводу ситуації в провансальському клубі. Раніше стало відомо про відставку тренера Марселіно, який пропрацював у команді лише три місяці через конфлікт із фанатами.


«Протягом останніх семи років мені випала честь володіти та керувати «Марселем», одним із найзнакових і найяскравіших спортивних клубів планети. Я пишаюся тим, чого ми досягли, особливо за останні роки під керівництвом Пабло Лонгорії [президента клубу], і саме тому я поважаю його бажання висловитися публічно і сказати правду. Я також вдячний усім талановитим співробітникам.


Зустріч у понеділок між виконавчою радою та представниками груп уболівальників мала стати можливістю зібратися разом та захистити інтереси клубу. Натомість усе перетворилося на тривожну демонстрацію агресії, коли члени Виконавчої ради «Марселя» зіткнулися з погрозами насильства.

Зіткнувшись із цією ситуацією, я рішуче підтримую Пабло Лонгорію, і ми працюємо над тим, щоб визначити найкращий курс розвитку для клубу. Підтримка Правління, співробітників та гравців, які є гарантами подальшого успіху нашого клубу, є та залишиться моїм головним пріоритетом. Ця підтримка передбачає забезпечення їхньої безпеки та здорової атмосфери, що сприяє перемогам.


Ситуація, що сталася в понеділок і призвела до відставки Марселіно та його штабу, є неприйнятною і, на жаль, це не єдиний приклад поведінки, яка суперечить місії нашого клубу. Наша мета – перемогти на місцях, об'єднати та надихнути мешканців Марселя. Інцидент, що стався в понеділок, лише один із багатьох, які підривають основи функціонування клубу і значно ускладнюють досягнення цілей.


Керівництво навчило нас, що необхідні глибокі зміни, щоб дати клубу реальний шанс на безперешкодний розвиток у довгостроковій перспективі. Ця зміна потребує сильної колективної підтримки всередині та за межами команди. Тільки зміни дозволять «Марселю» зберегти свою індивідуальність, продовжуючи при цьому будувати клуб того рівня, на який заслуговують наші вболівальники та місто Марсель.


Давайте разом підтримаємо «Олімпік Марсель», починаючи з дуже важливого матчу в Амстердамі. Вперед, «Марсель»!» – наводить слова МакКорта офіційний сайт «Марселя».