20 вересня 2023 19:03

УЄФА розкритикували за дозвіл "Црвені Звезді" грати в ЛЧ у футболках з логотипом "Газпрому"

УЄФА розкритикували за те, що «Црвені Звезді» дозволили грати в Лізі чемпіонів у футболках з логотипом їхнього спонсора - російської нафтової компанії «Газпром».


«Після російського вторгнення в Україну УЄФА була змушена розірвати відносини зі своїм головним спонсором - російською державною нафтогазовою компанією «Газпром».


Цього року «Газпром» повернеться в Лігу чемпіонів через спонсорську угоду з «Црвеною Звездою». «Газпром» не тільки є одним із найбільших забруднювачів у світі, його доходи безпосередньо використовуються для оплати війни Росії проти України.


УЄФА повинна привести свої правила щодо реклами у відповідність до своїх публічних обіцянок. Футбол може зробити те, що спорт зробив з тютюном у минулому: заборонив рекламу продуктів, які завдають шкоди здоров’ю вболівальників і гравців», - заявили активісти групи Fossil Free Football.


Також проти цього виступили ультрас «Янг Бойз», який грає з «Црвеною Звездою» в одній групі ЛЧ.


«Црвена Звезда» та їхній головний спонсор «Газпром», переконаний прихильник агресивної війни Росії проти України, показують, що футбол — брудніша справа, ніж будь-коли», — заявили ультрас.

В УЄФА відмовилися від коментаря з цього приводу.

19 вересня «Црвена Звезда» грала у футболках з логотипом «Газпрому» проти «Манчестер Сіті» в Англії (1:3).


Минулого сезону «Црвена Звезда» виступала в Лізі Європи, тоді в УЄФА з приводу футболок з логотипом «Газпрому» заявили, що «це справа окремих клубів».


Російська державна нафтова компанія була партнером УЄФА, але організація припинила з нею відносини після повномасштабного вторгнення Росії в України в лютому 2022 року.