19 вересня 2023 00:01

Із голом Циганкова та асистом Довбика. "Жирона" на виїзді перемогла "Гранаду"

Віктор Циганков забив гарний гол, а Артем Довбик зробив першу результативну передачу за Жирону у виїзному матчі п'ятого туру чемпіонату Іспанії проти Гранади (4:2).


Український форвард Артем Довбик, який перейшов до каталонської команди з Дніпра-1 у серпні, вперше вийшов у стартовому складі Жирони. Його співвітчизник, хавбек Віктор Циганков, також з'явився на полі з перших хвилин.

Обидва футболісти національної збірної України відзначилися результативними діями.

На 22-й хвилині матчу Циганков красивим обвідним ударом з-за меж штрафного майданчика відправив м'яч у «дев'ятку» воріт Гранади і відкрив рахунок. Це був перший гол Віктора цього сезону.

Через дев'ять хвилин 19-річний бразильський форвард Савіо, який влітку перейшов у Жирону з нідерландського ПСВ, забив свій дебютний гол за каталонців і другий м'яч гостей у поєдинку.

На 34-й хвилині Довбик зробив першу результативну передачу за іспанську команду. Артем відгукнувся на навіс зі штрафного у виконанні Алейша Гарсії і головою скинув м'яч уздовж воріт під удар захиснику Давиду Лопесу, який довів рахунок до розгромного.


У середині другого тайму албанський форвард Гранади Мюрто Узуні після передачі захисника Ігнасі Мікеля відіграв один м'яч.

Циганков був замінений на 68-й хвилині на форварда Порту за рахунку 3:1. Через три хвилини за фол на Довбику отримав жовту картку хавбек господарів Рауль Торрент, одразу після чого Артем поступився місцем на полі уругвайському нападникові Крістіану Стуані.

На 85-й хвилині аргентинський форвард Гранади Лукас Бойє ударом з лінії воротарського майданчика замкнув знижку сенегальського нападника Фамара Дьєду і скоротив відставання до мінімального.

Через чотири хвилини четвертий гол Жирони ударом у ближній кут зблизька забив Ян Коуту. Результативна передача на рахунку Стуані.

26-річний Довбик провів за Жирону п'ять матчів, у яких забив один гол та зробив одну результативну передачу.

25-річний Циганков перейшов у каталонську команду в січні з київського Динамо і зіграв 24 поєдинки, в яких забив чотири м'ячі та оформив сім асистів.

Цього сезону на рахунку Віктора один гол і один асист у п'яти іграх.

Жирона провела п'ять матчів, набрала 13 очок і посідає третє місце в турнірній таблиці іспанської Прімери з відставанням від лідируючого Реала в два залікові пункти.

У наступному турі каталонці зіграють 23 вересня на своєму полі проти Мальорки.