18 вересня 2023 00:02

"Реал" здобув вольову перемогу над "Реал Сосьєдадом"

"Реал" програв тайм, але виграв матч у "Сосьєдада", який не витримав темпу, який сам і запропонував.


Баски забили вже на старті - це Барренечеа з другої спроби перетворив на гол передачу Кубо.


Ще за кілька хвилин забив уже сам японець, але арбітр скасували гол через пасивний офсайд у Оярсабаля. Формально вони праві, так, але осад залишився, адже Кепа в жодному разі не діставав м'яч.


"Реал" весь цей час перебував у якійсь комі, і почав відповідати тільки в середині тайму. Карвахаль погнав усіх за собою – спочатку Хоселу вивів на удар (перекладина), потім сам пробив (воротар). Непогано, але рахунок не зрівняли.


А потім Кубо ще раз увімкнувся на повну - познущався над Кроосом, гостро пробив, потім навісив на Меріно. І на тому команди пішли на перерву.


Причини аномальної мотивації японця зрозумілі - він був у "Реалі", але не отримав шансу; у нього ніхто не повірив. Здавалося, сьогодні він мстить Мадриду, але якщо й так, Кубо прорахувався. Він стартував надто завзято і на другий тайм сил забракло і в нього, і в партнерів.


Вальверде зрівняв рахунок у першій же атаці після перерви, потужно пальнувши в один дотик з лінії штрафного.


Далі "Реал" провів ще 2-3 непогані атаки, і ось уже Хоселу з другого поверху вивів господарів уперед – 2:1!


І на цьому глобально все. Баски в ендшпілі володіли м'ячем, але без гостроти та швидкості. "Реал" контролював хід матчу, сильно грав у захисті, та й у нападі Вальверде був близький до дубля – м'яч лизнув штангу. Коротше, клас взяв своє.


У таблиці у "Реала" ідеальні 15 очок із 15 – це перше місце. "Реал Сосьєдад" заробив лише 6 балів.


5-й тур Прімери. Мадрид. "Сантьяго Бернабеу"


"Реал Мадрид" - "Реал Сосьєдад" - 2:1


Голи: Вальверде, 46, Хоселу, 60 - Барренечеа, 5


"Реал Мадрид": Кепа – Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Фран Гарсія (Начо, 74) – Вальверде (Васкес, 87), Чуамені (Модрич, 62), Кроос – Беллінгем – Хоселу (Камавінга, 62), Родріго (Браїм Діас, 87)


"Реал Сосьєдад": Реміро - Траоре, Субельдія, Ле Норман, Тірні (Муньйос, 69) - Браїс Мендес (Захарян, 81), Субіменді, Меріно - Кубо, Оярсабаль (Садік, 81), Барренечеа (Шо, 81)


Попередження: Чуамені, 33, Фран Гарсія, 71, Алаба, 90+3 - Меріно, 68, Траоре, 77