17 вересня 2023 15:29

Ігор КОСТЮК: "Добре, що надійно зіграли і не дали шансів супернику забити гол"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк прокоментував перемогу над «Ворсклою» (1:0).


– Які у вас враження після перемоги?


– Була насичена гра. В принципі, ми очікували, що буде такий матч. У нас був план на гру – витримати натиск суперника, тому що вони дуже агресивно починають. Ми витримали, забили свій м’яч. У другому таймі теж було багато моментів, де ми контратакували. Пішла гра на зустрічних курсах, але ми атакували гостріше, але, на жаль, не забили свої м’ячі. Довели матч до перемоги.


– Наскільки ця перемога була важливою в емоційному плані після двох нічиїх?


– Так, ми розмовляли з хлопцями, що сьогодні буде важкий важливий матч і треба здобути три очки. Тому що вже втратили, дві нічиїх у нас. У нас не було такого, як перемога будь-якою ціно, але вже гравці прогресують і потрохи починають розуміти швидкості й з якою самовіддачею повинні працювати. Тому що команди грають у чемпіонаті 2004-м роком, а ми граємо на 1-2 роки молодшими. Для них ця боротьба і цей накал – зростання.


– Нещодавно у вас був день народження. Чи можна вважати цю перемогу подарунком вам?


– Ні, подарунок – це коли день у день гра. День народження минув і пішли будні.


– Прокоментуйте повернення і гру Янчишина після травми?


– Так, Назар пройшов реабілітацію. Добре працює на тренуваннях і дали йому можливість. Сьогодні додав нам швидкості, але, звісно, ігровий тонус… Видно, що він ще погано орієнтується, але бажання є і, думаю, буде покращуватися.


– Чи не було побоювання втратити перемогу через після великої кількості нереалізованих моментів?


– Звичайно, було побоювання. Ми знаємо, що футбол це така гра, що коли не забиваєш ти – забивають тобі. Але добре, що надійно зіграли і не дали можливості і шансів супернику забити гол.