16 вересня 2023 11:09

Сунесс про Беллінгема: "Він може стати одним з найвеличніших. У нього фізика і техніка Зідана"

Грем Сунесс захоплено відгукнувся про Джуда Беллінгема.


«Я дуже рідко даю визначення «великий гравець», і ви, напевно, вже добре знаєте, що коли йдеться про півзахисників, я піддаю їх особливо жорсткій критиці.

Але я без жодних вагань заявляю, що Джуд Беллінгем може опинитися в цій групі. У нього фізичні дані та технічні здібності Зінедіна Зідана – на мій погляд, одного з найбільших гравців півзахисту мадридського «Реала», – але лише час покаже, чи він досягне цих висот. Його потенціал видається безмежним.

Я ніколи не бачив Беллінгема наживо, поки не побував на матчі Шотландії з Англією. Я стояв за 20 або 30 ярдів від нього у складі аналітичної команди Channel 4 перед початком матчу. І я побачив, що фізично він розвинений краще, ніж я був у цьому віці. Я формувався до 22-23 років. Беллінгем у 20 виглядає сформованим футболістом, і при цьому його фізичний розвиток ще не завершився.

Коли я грав, то вважався одним із найбільших півзахисників, хоча сьогодні я був би гравцем середнього розміру. Так, можна оцінити квадрицепси гравців, легені, серце та дані біп-тестів у найдрібніших деталях. Але, будь ласка, покажіть мені монітор, який відображає все, що відбувається в голові гравця, коли він опиняється у скрутній ситуації. Звичайно, його немає, хоча це, як і раніше, найважливіше з того, чим може мати футболіст і людина. Це, безумовно, те, чого у Беллінгема надміру.

У його грі є багато аспектів. Він покриває великі відстані. Має фантастичну техніку. У нього мудра футбольна голова на молодих плечах, і він ще має накопичити багаторічний досвід. У нього така статура.

Але здатність бачити на три-чотири кроки вперед – те, що мають лише найкращі гравці, і це щось особливе. Він має всі якості, щоб стати одним із найбільших», – написав колишній півзахисник збірної Шотландії в колонці для Daily Mail.