14 вересня 2023 10:42

Владислав КАБАЄВ: "Сидорчук – це капітан, він солідний, а Гармаш - такий пацаньонок. Шкода, що вони пішли"

Півзахисник «Динамо» Владислав Кабаєв прокоментував відхід з команди Сергія Сидорчука та Дениса Гармаша.

– Трансфер Сидорчука став несподіванкою. Як на перехід капітана відреагувала команда?


– Це було дуже несподівано. Не ходили ніякі чутки в команді, нічого не писали в Інтернеті. Потім FootballHub чи «Трибуна» виставили новину, що Сидорчук близький до переходу. А тоді Сергій сам написав у нашу групу, подякував і сказав, що 5 днів тому сам не очікував, що змінить команду. Він ні з ким не встиг попрощатися особисто, адже в нас були вихідні. Нам він побажав удачі і написав, що вірить у нас.

Для мене Ярмоленко, Сидорчук, Гармаш – це обличчя «Динамо». Коли він пішов, то для мене пішла ціла епоха. Сам написав йому в особисті про це. Завжди з його боку була підтримка, добре я грав чи погано. Без його підтримки мені було б тяжко. Якщо перехід Гармаша я очікував, то цього я зовсім не чекав.

– Тут точно має бути історія про Дениса.

– Гармаш – це взагалі окрема тема. Він завжди кудись запізнюється, у нього завжди позитив, а негативу немає. Коли я прийшов, то дуже здружився з ним. Пару днів тому я говорив з ним. Денис ніби вже трохи у віці, але класний чувак.

Сидорчук – це капітан, він солідний. А Гармаш такий пацаньонок, пацан. З ним можна посміятись на будь-які теми. Іноземці добре ладнають з ним, хоча він не знає ні англійської мови, ні португальської. Шкода, що вони пішли з колективу.

Дивився інтерв’ю Сергія, де він казав, що ніколи не ставив собі завдання пограти за кордоном. Я радий за нього, що він може зараз більше бути з сім’єю. Наскільки я зрозумів, то родина у нього в Польщі, а він був тут і не бачив дітей. Це тяжко, хоч розумію, що бувають і гірші ситуації.

За Гармаша я також радий. «Осієк» – хороша команда. Там грав Женя Чеберко, і у нього були хороші відгуки. Молоді футболісти на підході, але для команди, для колективу шкода втрачати таких хлопців.


– Хто буде новим капітаном «Динамо»?

– Думаю, у нас буде команда вибирати. Коли Сидорчук був капітаном, то функції віцекапітана виконував Буяльський. Багато в інтернеті пишуть, що це буде він. Мабуть, це буде Віталік. Він теж давно в команді, знає, як бути капітаном, у нього хороші стосунки з тренерами та футболістами.

Я не знаю, як це буде відбуватись. Може Ярмоленко, може Буяльський, може Бущан. Важко сказати. Поки що всі наші збірники в збірній України. Коли повернуться, то, може, буде якийсь діалог.