13 вересня 2023 18:51

Владислав ВАЩУК: "Після гри з Англією наші збірники недовідновились"

Враженнями про вчорашній поєдинок відбіркового циклу ЧЄ-2024, у якому зустрічались Італія та Україна (2:1), з кореспондентом UA-Футбол поділився колишній захисник київського "Динамо", "Чорноморця", "Львова", "Волині" та збірної України Владислав Ващук.


- Перших півгодини матчу українська команда взагалі грала без м’яча, - починає коментар фахівець. - Наші хлопці старались, однак їм було важко щось протиставити італійцям, адже вони бігли й бігли. У мене таке враження, що футболісти збірної України недовідновились. Два матчі на високому рівні, та ще й з сильними суперниками важко зіграти за такий короткий період - не готові хлопці фізично.


- У порівнянні з поєдинком із Англією вчора у стартовому складі замість Михайла Мудрика та Романа Яремчука на поле вийшли Андрій Ярмоленко та Артем Довбик. Як гадаєте, чим ці заміни обумовлені?


- Важко сказати. Сергій Ребров зробив їх, виходячи із стану гравців або ж з тактичних міркувань. Мабуть, дав можливість почати гру тим, хто був "посвіжіше".


- Після вчорашніх матчів у групі С відразу у трьох збірних – Італії, України та Північної Македонії стало по 7 очок (у першої із цих команд, щоправда, на одну гру менше). Як вважаєте, головна боротьба за другу сходинку розгорнеться між італійцями та українцями?


- Так. Адже Англія, яка набрала вже 13 очок, як за турнірним становищем, так і по грі, можна сказати, вже вирішила питання свого виходу у фінальну частину змагань з першого місця. Тепер нашу збірну очікує принципове заочне суперництво з Італією.


- Плюсом у цьому протистоянні є той факт, що з командою Лучано Спалетті збірна України ше має зіграти на умовно своєму полі. За іронією долі, цей матч стане заключним у групі, тож його значення може набути характеру "Пан або пропав"…


- Звичайно, потрібно буде ретельно готуватися. Коли є шанс, то треба битися до останнього.