13 вересня 2023 18:37

Мирон МАРКЕВИЧ: "Не можу сказати, що збірна України грала геть погано, але помилок було забагато"

Головний тренер Карпат Мирон Маркевич підбив підсумки матчу Італія – Україна (2:1) в рамках кваліфікації на чемпіонат Європи 2024.


– Чому збірна України виглядала так нервово проти Італії у порівняні з матчем з Англією?


– У нас завжди другі ігри були важкуваті: що при Шевченкові, що при Петракову. Плюс Італія досить серйозний суперник. Кажуть, що в них криза, але я такого не побачив: у другому таймі в них змінилося майже півкоманди, але гра не погіршилася.


Італійцям було нікуди діватись. Якщо б вони не виграли вчора, то практично б втратили шанси на друге місце.


– Як вам гра Ярмоленка після повернення?


– Я не хочу переходити на персоналії. Скажу лише, що наша команда забагато дала свободи італійцям в середині поля. А хто недопрацював, буде аналізувати тренерський штаб збірної. Україна не дуже солідно почувала себе в центрі поля.


– Ярмоленко залишилось забити три голи, щоб побити рекорд Шевченка по забитим м’ячам у збірній. Як думаєте, це йому вдасться?


– Проти Північної Македонії та Мальти у нього є всі шанси побити рекорд. Я йому бажаю, щоб він це реалізував.


– Чому наша команда припускалася так багато помилок: втрата м’яча Судаковим, після чого ми пропустили, обрізка Бущана у другому таймі, де нас врятувало диво?


– Свою роль у цьому зіграло нервове напруження. На "Сан Сіро" не так просто грати, трибуни гнали Італію вперед. Я не можу сказати, що збірна України грала геть погано, але помилок було забагато. Суперник дуже вільно себе почував в середині поля.


– Чому наші лідери, Зінченко та Циганков, відіграли не яскраво?


– Проти Англії вони віддали багато сил та енергії. Відіграти два матчі проти сильних суперників не так просто. Раніше у нас було так: одна серйозна команда, потім, наприклад, Люксембург. А зараз нам випало грати дві гри поспіль проти монстрів – Англії та Італії. Тим паче "Скуадрі Адзуррі" кров з носу була потрібна перемога і вони вийшли на гру з нами, як на останній бій.


– Чому у Мудрика не виходить себе проявити, адже на нього стільки сподівань?


– Можливо, він психологічно не готовий. У нього хороша швидкість і непогана техніка, але він не може поки використати свої сильні сторони. Я думав, що після виходу на заміну він допоможе, адже італійські захисники вже наїлися, але не вийшло.


Будемо чекати та сподіватись, що Мудрика прорве. Потрібно, щоб він грав у Челсі, інакше треба міняти клуб.


– Оберіть "Лева матчу" за підсумками гри з Італією.


– Напевно, найкращим гравцем в нашій команді був Конопля. Він досить непогано грав на бровці.


– Які в нас шанси на друге місце у групі після поразки від Італії?


– Шанси є. Все буде вирішуватись в останній грі з Італією. Думаю, що Північну Македонію і Мальту ми обіграємо.


– Які висновки повинен зробити Ребров у другому матчі з Італією, щоб розраховувати на успіх?


– Потрібно підтягнути гру в середині поля, щоб в Італії не було стільки свободи та простору. В інакшому випадку важко буде розраховувати на позитивний результат.