13 вересня 2023 15:17

Олександр ЧИЖЕВСЬКИЙ: "Давно не пам'ятаю таку безпорадну збірну України"

12 вересня в Мілані національна збірна України з футболу в черговому турі відбору Євро-2024 програла італійцям - 1:2. У розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Олександр Чижевський розповів, чи могли підопічні Сергія Реброва розраховувати на позитивний підсумок:


- Якщо відверто, то навіть не згадаю, коли наша збірна була такою безпорадною, як вчора в першому таймі. Передусім, гості програвали італійцям у швидкості, як біговій, так й в прийнятті рішень.


- Але ж минулого тижня італійці нічим не вразили в поєдинку не з топ-збірною - Північною Македонією.
- Значить новому керманичу Лучано Спалетті вдалося достукатися до підопічних. Італійці справили сильне враження своєю мобільністю, хоча раніше робили ставку на контроль м'яча при позиційному наступі.


- Такий провал до перерви можна пояснити тим, що українці не зуміли, як слід відновитися після виснажливого протистояння з англійцями?
- Схоже, що так. Помітно здали гравці опорної зони, які не встигали за переміщеннями візаві.


- Падіння Судакова, яке коштувало українцям пропущеного голу, це нещасний випадок?
- Тут всього потроху. Є вина й гравця, якому треба було прискіпливіше віднестися до вибору бутс.


- Рахунок відповідає перебігу подій на полі?
- Та ні, італійці мали всі шанси, як кажуть, «закрити» матч ще до перерви. В кількох епізодах гостям відверто пощастило.


- Невже у вчорашній грі українців був тільки негатив?
-Як на мене, в перерві Сергію Реброву все ж вдалося налаштувати підопічних на більш активну гру у відборі і моментами навіть вдавалося диктувати умови. Хоча до гольових моментів справа не доходила. І ,якщо відверто, то на другий гол наші не награли. На мій погляд, коли б в українців був ще один день на відновлення, то все було б інакше. В Мілані бажання було, а ноги не бігли.


- Шанси пробитися напряму на Євро-2024 в Німеччині ще залишилися?
- Шанси завжди є, тільки, звичайно, за умови, що українці надалі не гратимуть так бездарно, як вчора в першому таймі.


Фото - ФК «Агробiзнес»