9 вересня 2023 14:13

"Динамо" U-17 здобуло розгромну перемогу над "Десною", забивши 8 голів

У суботу, 9 вересня, стартував чемпіонат України серед дитячо-юнацьких команд (ДЮФЛУ) у вищій лізі. Київське «Динамо» у віковій категорії U17 приймало на власній базі «Динамо» на Нивках чернігівську «Десну».


Уже в дебюті зустрічі, початок якої було затримано на 15 хвилин через запізнення суперника, «біло-сині» забезпечили собі солідну перевагу. На 4-й хвилині Букатий класно навісив від лицьової лінії з правого флангу, і Губенко головою замкнув дальню стійку, а за хвилину уже сам Букатий, отримавши довгу передачу на правому фланзі, увірвався до штрафного майданчика та пробив у дальній кут.

До великої різницю в рахунку господарі довели на 10-й хвилині. Захисник чернігівців невдало вибив м’яча з-під ніг у нашого футболіста, в підсумку Черчукан вийшов віч-на-віч із воротарем та поцілив точно в кут.

Навіть маючи настільки впевнену перевагу, динамівці продовжували контролювати гру, залишивши свого голкіпера Сьомку фактично без роботи. Біля протилежних воріт моменти виникали один за одним, але чи то воротар діяв надійно, чи то точність завершальних ударів підводила «біло-синіх». Але все ж перед самою перервою Губенко, якого партнери вивели до воріт по місцю лівого інсайда, все ж забив четвертий м’яч, оформивши при цьому дубль.

«Побиття» гостей продовжилося у другому таймі, коли тренерський штаб «біло-синіх» майже повністю змінив атакувальну лінію. На 60-й хвилині результативним став удар Мерви з-за меж штрафного майданчика, і рахунок став 5:0. Але секундна розслабленість у захисті дозволила чернігівцям забити так званий гол престижу, коли Дідок із кількох метрів буквально «розстріляв» Сьомку.

Утім, надалі динамівці уважно діяли в захисті, а в атаці створили ще кілька моментів, один із яких було реалізовано. Грабан прорвався по лівому флангу, увійшов до штрафного майданчика та точно пробив у дальній кут, а згодом після навісу Мерви з лівого флангу захисник «Десни» зрізав м’яча у власні ворота. Крапку ж у матчі поставив Бурлаков, який реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.

Тож 8:1 – «Динамо» U17 упевнено стартує в новому сезоні чемпіонату України серед дитячо-юнацьких команд.

Чемпіонат ДЮФЛУ U17. 1-й тур

«Динамо» (Київ) – «Десна» (Чернігів) – 8:1

«Динамо»: 1. Сьомка, 4. Галкін, 25. Полотай, 22. Приймак, 13. Бойко, 18. Озимай (9. Діденко, 46), 17. Белев'ят, 15. Черчукан, 11. Губенко (24. Мерва, 46), 16. Букатий (21. Грабан, 64), 14. Калінкін (20. Бурлаков, 46).

Голи: Губенко (4, 45), Букатий (5), Черчукан (10), Мерва (60), Грабан (72), (76, автогол), Бурлаков (85) – Дідок (62).