7 вересня 2023 22:47

Євро-2024. Новини з табору збірної України: насичена підготовка до Англії та зустріч із дітлахами

Національна команда України сьогодні перейшла до завершальної стадії підготовки до матчу відбору Євро-2024 з Англією, який відбудеться 9 вересня в польському Вроцлаві.


Тренерський штаб фіналізує роботу, яку синьо-жовті розпочали на польському зборі минулої неділі. Сьогодні українці тренувалися на полі місцевого стадіону у Тшебниці, куди команда прибула в повному складі.


Вечірня сесія розпочалася з ігрових вправ для розігріву м’язів, які запропонував тренер з фізпідготовки Віталій Кулиба. Після цього команда виконувала тактичні завдання для відпрацювання ігрової моделі, обраної головним тренером Сергієм Ребровим. Також увагу було присвячено й відпрацюванню специфічних елементів гри.

Сьогодні гостями збірної України стали діти з футбольної академії «Єдність» із містечка Зелена Гура. Ця футбольна школа заснована півтора року тому, після повномасштабного вторгнення агресора на територію України. Нині в академії займається близько 200 дітей віком від 3 до 14 років, 90 відсотків з яких українці, а 65 відсотків — діти-біженці.

Хлопчаки й дівчатка спостерігали за тренуванням національної команди, після завершення якого гравці та головний тренер підійшли до дітей, аби сфотографуватися з ними та залишити автограф. Радості дітей не було меж. Найбільшою увагою традиційно користувалися Олександр Зінченко та Михайло Мудрик, також усі дітлахи хотіли взяти автограф у головного тренера, якому академія на згадку подарувала свою футболку.

З позитивним настроєм збірники повернулися до готелю, перед входом до якого вже чекало чимало українських шанувальників футболу, які прагнули того ж самого — фото й автографів. Відтак після футбольної роботи синьо-жовтим довелося ще чимало попрацювати й руками, розписуючи м’ячі та футболки.

Завтра у національної команди — передігровий день. О 17.30 за місцевим часом головний тренер Сергій Ребров та гравець нашої команди зустрінуться з представниками мас-медіа в конференц-залі міського стадіону Вроцлава, а о 18.00 на арені, яка носить назву «Тарчинський Арена», відбудеться офіційне тренування, перші 15 хвилин якого будуть відкриті для представників ЗМІ.


Фото - УАФ