1 вересня 2023 08:15

Вболівальники "Бешикташа": "Можливо, це був останній матч Луческу у "Динамо"

Турецькі вболівальники трохи побоювалися "Динамо" перед матчем у відповідь. Якщо після жеребкування всі були налаштовані на те, що "Бешикташ" розгромить український клуб, то після важкої перемоги (3:2) у першому матчі фанати "Бешикташа" зрозуміли, що суперник складний і треба радіти з того, що вдалося взагалі виграти. Проте турки були налаштовані на те, що вдома "орли" зможуть зіграти впевненіше, і не змусять уболівальників переживати за підсумковий результат. Тому підсумкова перемога 1:0 не принесла великої радості, скоріше просто задоволення від того, що вдалося пройти "Динамо" і потрапити до групового раунду єврокубкового турніру.


Tunga: Ми в боргу перед Шенолом Гюнешем, який нарешті вивів "Бешикташ" у груповий раунд єврокубкового турніру. Це було складно, але ми пройшли дуже важкий шлях, тому давайте подякуємо команді та тренерському штабу.


Alper: Дві дуже складні перемоги над "Динамо". Це не те, на що чекали вболівальники. Дякую, що змогли вийти в наступний раунд і даєте привід нам пишатися командою, але саме з цим суперником мені хотілося б більшого.


Edmath: Знищили "Динамо" у всіх відношеннях. Можливо, що дві мінімальні перемоги – це не те, на що чекали деякі вболівальники. Але якщо подивитися на гру двох команд, то "Динамо" ніколи не мав шансу на вихід у наступний раунд. Вони постійно намагалися нас наздогнати, але не змогли цього зробити.


Ilhami: Ліга конференцій – це трохи не той турнір, про який я мріяв, але там також буде багато сильних та гідних суперників. Настав час "Бешикташу" повертатися в європейські турніри, щоб прославляти країну та місто. Але матчі з "Динамо" показали, що нашому клубу треба було посилювати склад, щоб ставити перед собою високі завдання та досягати їх.


Dogan: Луческу розкритикував африканських футболістів після першого матчу і був за це жорстоко покараний. Коли Абубакар побіг святкувати гол, Луческу боягузливо сховався за спинами арбітрів. Якщо ти не можеш відповідати за свої слова, то краще просто мовчи. Дивно, що чоловік у такому похилому віці не знає цього.


Kartalis: Я не хочу поспішати радіти. Чому? Бо український футбол у кризі. Подивіться на результати їхніх найкращих команд. "Дніпро-1" вилетів із трьох турнірів поспіль. "Зоря" вилетіла з Ліги Європи. А "Динамо" мало програвати ще минулого раунду. Тому перемога над українськими командами цього сезону – це не показник сили нашого клубу. Реальну силу "Бешикташа" ми побачимо вже на груповому етапі.


Goohan: "Динамо" не потрапило до групового раунду та не отримає великих призових від УЄФА. А це означає, що український клуб матиме ще більше проблем. Мене це тішить, бо той же Мірча Луческу недостатньо шанобливо відгукувався про "Бешикташ". Хоча у Стамбулі його пам'ятають та цінують.


Ercument: Мені не цікаво "Динамо". У першому матчі вони хоча б намагалися боротися з нами, але зрозуміли, що це занадто небезпечно. Тому сьогодні Луческу змусив команду оборонятися, сподіваючись на випадковий гол. Не люблю таких суперників.


Colak: Трохи шкода Луческу, але не "Динамо". Якщо румунський тренер справді зараз вирішить завершити кар'єру, то це буде сумна точка. Такі відомі фахівці мають йти після перемоги, після завоювання якогось титулу. Можна недолюблювати Луческу за його висловлювання, але у футболі він Особистість.


Hamadah: Мене не тішить те, що ми двічі виграли у "Динамо" з мінімальним рахунком, але тішить те, що український клуб вилетів з єврокубків і зганьбився перед своїми вболівальниками. Це не повноцінна, але все-таки помста.


Kusholder: Абубакар штовхнув арбітра, коли намагався щось сказати Луческу. Боюся, що нашого форварда тепер можуть дискваліфікувати. Там не було особливої грубості, але не варто було цього робити. Луческу знав, що сказати, щоби спровокувати наших футболістів.


Ceyhan: Перемога є перемога. Не час критикувати команду та тренера. Давайте просто порадіємо. Нехай краще українці лають свою команду та свого тренера. "Бешикташ" зміг двічі виграти, хоча в раунді плей-оф нам дістався один із найсильніших суперників.


Eymen: Прикро, що не вдалося розгромити "Динамо" За грою можна було здобути велику перемогу, але чогось не вистачає на завершальній стадії. Якби це був будь-який інший суперник, то я сьогодні просто радів би. Але оскільки це "Динамо", то не можу сказати, що задоволений на 100%.


Gulsim: Ось що цікаво. "Динамо" - один із тех клубів, які стабільно виступають у групових раундах єврокубкових турнірів. Я вирішив подивитися, коли востаннє вони не змогли потрапити до групового раунду. Виявляється, що це було у сезоні 2005-06. Майже двадцять років тому! Ми зробили те, що не вдавалося багатьом командам за цей час. Ми можемо і маємо пишатися "Бешикташем", а не лаяти команду за мінімальну перемогу.


Sibumi: Можливо, це був останній матч Луческу у "Динамо". В Україні писали, що якщо київський клуб не зможе потрапити до групового раунду, то Мірчу буде звільнено. І це логічно. Його найкращі роки вже позаду. Нині він більше каже, ніж робить. Та й вік уже такий, що настав час закінчувати, поберегти себе. Думаю, це буде символічно, якщо Луческу завершить свою кар'єру після матчу в Стамбулі.


Elif: "Динамо" має слабку команду, але сильного тренера. У "Бешикташа" сильна команда, але слабкий тренер. Знаю, що багато хто зі мною не погодиться, але це правда. Коли ти маєш таких крутих футболістів, то твоя команда має без проблем обігравати слабких суперників. "Бешикташ" страждав у попередніх раундах, страждав і у протистоянні з "Динамо". Подивіться на те, як грають "Фенербахче" та "Галатасарай". Вони не бояться міняти тренерів, якщо команда показує поганий футбол. Ми тримаємося за Гюнеша, але насправді настав час з ним попрощатися.


Ahtapot: Не згоден з тими, хто хвалить Луческу. Яка різниця, наскільки він досвідчений і хитрий, якщо його команда двічі програла "Бешикташу"? Чим він може зараз пишатися? Що він говоритиме? Знову скаже, що у нас є збірна Африки? Чи що в нас більше грошей на трансфери? Із 4 матчів у Лізі конференцій він програв 3! Ось це і є його тренерський рівень на даний момент.


Zija: "Динамо" Київ з Луческу. Спочатку груповий раунд Ліги чемпіонів, потім груповий раунд Ліги Європи, тепер не потрапили до групового раунду Ліги конференцій, а у чемпіонаті України минулого сезону посіли 4-е місце. Цікаво, чи в "Динамо" розуміють, що з цим тренером вони деградують? Цікаво, що хтось намагається порівнювати Шенола Гюнеша та Мірчу Луческу. Мені здається, що румунський тренер останніми роками лише псує свою репутацію. Навіть трохи шкода його.


Dolunay: Багато хто навіть не розуміє, наскільки важливу перемогу ми здобули. Подивіться на похмурі обличчя гравців та тренерського штабу "Динамо". Думаєте зараз їм важливо, що вони програли з мінімальною різницею? Ні, вони втратили шанс потрапити до групового етапу. Точніше, не вони втратили, а ми не дозволили їм цього зробити. Великий "Бешикташ" повертається!


Medet: По-своєму "Бешикташ" таки принизив "Динамо". Нехай це не перемога з рахунком 6:0, як би цього хотілося, але! По-перше, "Бешикташ" виграв обидва матчі у "Динамо". По-друге, ми не залишили жодного шансу українцям, які навряд чи захочуть згадувати ці матчі. Але найважливіше, що "Бешикташ" не дозволив "Динамо" потрапити до групового раунду, залишив українців без грошей, без престижу та без єврокубкового турніру.