31 серпня 2023 16:13
2

Тарас КАБАНОВ: "Поки що Ярмоленко не тягне на роль лідера"

У четвер, 31 серпня, в Стамбулі відбудеться повторний поєдинок кваліфікації Ліги конференцій між «Бешикташем» та київським «Динамо». Тиждень тому в Бухаресті турецький клуб вирвав перемогу – 3:2.


В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній нападник національної збірної України Тарас Кабанов розповів, що може допомогти сьогодні динамівцям схилити шальки терезів на свій бік:


– Поки що шанси суперників на вихід до наступного раунду розцінюю, як 50 на 50. Тиждень тому в столиці Румунії кияни продемонстрували один з кращих своїх матчів за останні роки. Вони заслуговували кращої долі якби не дитячі помилки стоперів Попова та Сироти.


– В Стамбулі молодій українській команді доведеться зіткнутися з ще одним грізним суперником – 12 гравцем «Бешикташа».
– Нічого страшного, в складі «Динамо» вистачає гравців з чималим міжнародним досвідом виступів, як у єврокубках, так і в складі національної збірної. Звичайно, в дебюті буде складно призвичаїтися до галасу на стамбульській арені і найдієвіший аргумент змусити замовкнути місцевих фанів - забитий гол. Треба постаратися це зробити першими.


– В складі «Динамо» знову буде відсутній Ярмоленко.
– Будемо відвертими: поки що Андрій не тягне на роль лідера. Керманич Мірча Луческу, швидше всього, розраховує на Ярмоленка, як на досвідченого гравця, який своїми підказками допомагатиме молодим одноклубникам приймати правильні рішення. Це також дуже важливо, але, як на мене, відсутність Андрія - не велика втрата, зрештою, переконаний, не замінимих гравців не буває.


– Хто ж тоді на перших ролях в «Динамо»?
– Бущан, Шапаренко, Сидорчук, Буяльський. Відсутність когось з них була б значно помітнішою.


– Подейкують, що у випадку не потрапляння в груповий етап Ліги конференцій Мірча Луческу змушений буде піти у відставку.
– Я не в курсі домовленостей клубного керівництва з румунським фахівцем. Але, думаю, що навіть у випадку невдачі киян в Стамбулі, до оргвисновків справа не дійде.

А хто це, Кабанов?
Сховати
Жалкая,ничтожная личность! (с) Паниковский. -Михайло,