28 серпня 2023 21:46

Чому Ребров не викликав Малиновського у збірну України? Вацко поставив крапку у рішенні головного тренера

Головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив склад своєї команди на вересневі матчі відбору до Євро-2024.


До заявки синьо-жовтих на матчі проти збірних Англії та Італії не потрапив півзахисник Руслан Малиновський, який вчора дебютував за Дженоа.


Коментатор та журналіст Віктор Вацко прокоментував рішення Реброва стосовно 30-річного хавбека.


«Відштовхуючи від того футболу, який демонструвала команда Реброва в червні у мене виникає питання: «А чи є в цій схемі ідеальна позиція для Малиновського?». Це нагадує ситуацію Буяльського у збірній Шевченка».


Коментатор вважає, що для Малиновського наразі немає позиції в команді Реброва, де він міг проявити свої найкращі якості.


«З опорників є Степаненко, Сидорчук та Назарина. Серед півзахисників, які мають зв'язувати гру команди в центрі поля, є Зінченко та Шапаренко.


На позиції під нападником себе здорово проявив Циганков, для того ж Буяльського це рідне амплуа. Ребров хоче мати там швидкісного гравця, який може вриватися за спину захисникам».


Проте Вацко переконаний, у тому, що в разі успішної гри за Дженоа Малиновського повернеться до лав збірної України.


«У червневих матчах було помітно, що Малиновський запасний гравець у команді Реброва. Навіть за відсутності Зінченка та Шапаренка наставник збірної віддав перевагу молодому Судакову.


Я вважаю, що розкидатися футболістами, що грають в топових європейських чемпіонатах, для нас є розкішшю, яку ми не можемо собі дозволити. Впевнений, якщо у Руслана все буде добре в Дженоа, то він обов'язково повернеться до збірної», – сказалв Вацко у програмі «Вацко On Air».


9 вересня збірна України зіграє з Англією. Початок зустрічі – 19:00 за київським часом.


12 вересня на команду Реброва чекає матч зі збірною Італії. Матч розпочнеться о 21:45 за київським часом.


Малиновський провів за збірну України 55 матчів, забив сім голів та віддав стільки ж результативних передач.