15 серпня 2023 17:00

"Чорноморець": "Імʼя Цимбаларя збираються використати, щоб продемонструвати своє нібито активне футбольне життя під час заслуженої ізоляції"

«Чорноморець» засудив анонсований у Москві матч памʼяті Іллі Цимбаларя.


«Футбольний клуб «Чорноморець» з великим подивом та відчуттям обурення дізнався про матч памʼяті Іллі Цимбаларя в росії. Вихованець нашого клубу, людина, що зробила в Одесі собі імʼя.


Саме в рідну Одесу повернувся Ілля, щоб вдосконалювати тренерську майстерність та ділитися досвідом з молоддю. На жаль, багато чого футбольний майстер так і не встиг зробити.

10 років тому Ілля пішов від нас. В Одесі Ілля Цимбалар похований на одному з цвинтарів міста.

В 2016-му році на нашому стадіоні був зіграний матч памʼяті Іллі Цимбаларя. На гру прибуло чимало зірок, з якими Ілля грав поруч протягом своєї зіркової карʼєри.


Але чимало його «друзів» проігнорувало захід, підступно прикриваючись «неспокійною ситуацією в Одесі» на матч не приїхали «славетні» гравці країни агресора, представники клубу «Спартак».


Ті гравці наплювали на памʼять про одноклубника та друга.

І ось 2023-й рік. Вирує війна, кожного дня Москва закидає ракетами Україну, під вогнем Київ і Львів, Харків та рідна для Іллі Цимбаларя Одеса. Верх цинізму знищувати Одесу і водночас звати футбольних зірок минулого, пенсіонерів-гастролерів на матч памʼяті видатного Українця, славетного одесита.


До речі, як повʼязані Фернандо Морієнтес, Флоран Малуда, Сантьяго Канісарес з карʼєрою нашого одесита?


Звісно, ніяк. Організатори цього комерційного заходу розуміють, що ні Віктор Гришко, ні Іван Гецко, ні Сергій Гусєв, ні інші переможці першого Кубку України на росію не поїдуть.

Це не матч памʼяті Іллі Володимировича.


Імʼя легендарного півзахисника збираються використати, щоб продемонструвати футбольній спільноті своє нібито активне футбольне життя під час заслуженої ізоляції.


Футбольний клуб «Чорноморець» категорично засуджує такі дії організаторів», - говориться у заяві клубу.


На 9 вересня у Москві анонсований матч памʼяті Іллі Цимбаларя. Організатором матчу є син Іллі Цимбаларя Олег, який виїхав з України до Москви після початку повномасштабної війни.