15 серпня 2023 16:29

"Ніхто не очікував, що він так вистрілить": розкрито прізвище динамівця, який став несподіваним героєм переможного для України Євро-2009

Граючий тренер Рух-2 Максим Білий згадав, що головною зіркою юнацької збірної України U-19, яка у 2009 році виграла чемпіонат Європи, був Артур Карноза.


«Cпочатку, коли набирали цю команду, то головною зіркою у нас був Карноза. Дуже технічний, поставлений удар з обох ніг. Артур на всіх турнірах, де ми брали участь, завжди визнавався найкращим гравцем. Його любила навіть місцева публіка, яка на турнірах вболівала за нас».


Однак, як зазначив Білий, насправді Євро Карноза проявити себе не зміг, а роль лідера на себе взяв Денис Гармаш.


«На жаль, на Євро Артуру не вдалося виявити себе, хоч він і награвався у складі. Не пішло в Карнози, то пішло у Гармаша. Ніхто особливо нічого не очікував, що він так вистрілить, а в результаті Денис став фактично героєм того Євро, забивши і сербам (2:0), і у фіналі англійцям (1:0)».


Футболіст наголосив, що той перформанс Гармаша на Євро у майбутньому допоміг йому заграти у Динамо.


«Можу виділити саме Гармаша, який був у тіні, а згодом став лідером команди. Далі його забрали до першої команди Динамо, де він досить добре виступав на найвищому рівні, граючи ще й за національну збірну», – сказав Білий в інтерв'ю сайту «Український футбол».


Зазначимо, що на тому турнірі, який проходив у Донецьку та Маріуполі, Гармаш відзначився трьома голами. У тому числі він забив один із двох м'ячів у фінальному поєдинку з Англією (2:0).