2 серпня 2023 22:46

Євген ЛЕВЧЕНКО: "Прем'єр-ліга – потворний турнір, але "Шахтар" та "Динамо" – чудові команди"

Керівник профспілки футболістів Нідерландів, а також екс-гравець збірної України Євген Левченко розповів, як намагається недопускати переїзду гравців із цієї країни до держави 404, а також пояснив нідерландським журналістам, як під час війни відбувається змагальний процес в українському футболі.


«Як Асоціація контрактних гравців – профспілка професійних футболістів у Нідерландах ми намагаємося правильно спрямовувати та захищати гравців. Припустимо, до нас приходить футболіст і каже, що хоче поїхати до росії. Моя особиста думка полягає в тому, що це не варто робити. Через статус. Це також той випадок, коли футболіст сплачує податки, граючи там, і робить свій внесок у війну. Ми намагаємося захистити гравців від подібного якнайкраще».


«Що стосується України, то чемпіонат продовжуватиметься та проходитиме у кількох відносно безпечних містах. Знаєте, все може бути інакше. Минулого сезону на рівному місці спрацювала тривога, і гравцям довелося залишити поле, щоб сховатися. Це потворний (в оригіналі – lelijke) турнір, але я все одно вважаю, що «Шахтар» та «Динамо» - чудові команди із гарними якостями», - заявив Левченко.