31 липня 2023 11:16

"Воротили ніс і боялися": у Румунії відверто розповіли, чому Луческу не очолив збірну їхньої країни

Колишній голова Румунської федерації футболу Мірча Санду пояснив, чому не запросив нинішнього головного тренера київського Динамо Мірчу Луческу на посаду наставника збірної Румунії.


Мірча Санду визнає, що Мірча Луческу – один із найкращих наставників в історії румунського футболу, але місцева федерація не хотіла його брати на посаду керманича національної команди країни, боячись залишитися на других ролях.

«Я прямо висловлюся про Мірчу. Він незвичайний тренер. Можливо, такого в нас ще не було, але щоразу, коли ми пропонували його виконкому, люди воротили носа.

Вони не хотіли його брати. Вони боялися. Чи була у них причина? Я думаю так. Їм не подобалося, що Луческу хотів робити все, а вони залишалися на другому плані. Він не слухав їхньої думки».

Санду зізнався, що не міг піти проти всіх та призначити Луческу.

«Луческу завжди був повністю залучений у всі деталі. І тоді я сказав: треба бути дурнем, щоб ставити когось проти більшості.

Це була єдина причина», – наводить слова Санду Iamsport.

Луческу працював головним тренером збірної Румунії на початку кар'єри коуча у 1981-1986 роках.

Румунський фахівець зараз очолює київське Динамо, з яким планує повністю відпрацювати контракт, що діє до літа наступного року.

Мірча Санду очолював Румунську федерацію футболу з 1990 до 2014 року.