25 липня 2023 21:43

Ліга чемпіонів. "Галатасарай" зганьбився в Литві, ХІК обіграв "Мольде"

Відбулися перші матчі другого раунду кваліфікації Ліги чемпіонів.


Ліга чемпіонів. Кваліфікація, 2-й раунд


Жальгіріс – Галатасарай – 2:2


Голи: Оєвусі, 47, Казлаускас, 90+2 – Бардакчі, 75, Дервісоглу, 78


Вилучення: Казлаускас, 90+2


ХІК – Мольде – 1:0


Гол: Кескінен, 25


У північній дуелі сильнішим виявився ГІК. Фіни виграли домашній матч у Мольде. Долю зустрічі вирішив дивовижний гол – Танака та Кескінен піймали гостей з Норвегії на контратаці. Японець з власного штрафного вибив у центр поля, де Кескінен підхопив м'яч, зблизився з воротами та переграв голкіпера.


Литовці створили велику сенсацію. Жальгіріс на власному полі розписав нічию з зірковим Галатасараєм. Заха ще не встиг потрапити в склад турецького клубу, але Дзаньйоло, Анхеліньо та Мертенс вийшли на поле у Вільнюсі.


Жальгіріс взагалі довгий час вів у рахунку. На початку другого тайму Оєвусі вивів литовців вперед. Нігерієць скористався грубою помилкою Нельсона, вийшов під гострим кутом на воротаря та прицільно пробив.


Турки відігралися лише завдяки стандарту – Бардакчі замкнув подачу Актюркоглу. А через кілька хвилин Галатасарай забив вдруге. З ударом Мертенса голкіпер впорався, але Дервісоглу першим встиг на добивання.


Галатасарай вже святкував перемогу, однак Жальгіріс в компенсований час вирвав нічию. Казлаускас (трішки грав в Україні за Львів) ударом у дотик замкнув подачу з флангу. Матчі-відповіді відбудуться через тиждень.