19 липня 2023 14:11

"Забрав у мене фотоапарат і подарував його водієві автобуса": екс-гравець збірної згадав роботу з культовим тренером

В'ячеслав Шевчук на початку свого професійного футбольного шляху кілька років працював із Віталієм Кварцяним. Згадуючи той період, екс-гравець "Шахтаря" поділився історією про те, як тренер відібрав у нього подарунок за звання найкращого гравця матчу.


«Пам'ятаю після поєдинку з Борисфеном, я отримав нагороду найкращому гравцю матчу і нагороду - фотоапарат. А Кварцяний забрав у мене цей фотоапарат та подарував його водієві клубного автобуса. Володимирович мені тоді сказав: «Ти не заслуговуєш на цю нагороду, бо не був кращим».


Але в цей час екс-футболіст зазначив, що Віталій Кварцяний був дуже тонким психологом.


«Я дуже розчарувався. Потім приїжджаю в Поділля після юнацької збірної, а Кварцяний каже: «Знаєш, той фотоапарат був поганий, а ти заслуговуєш на краще». Володимирович був дуже тонким психологом, міг заохочувати не лише батогом, а й пряником», – розповів Шевчук в інтерв'ю «Українському футболу».

Шевчук працював під керівництвом Кварцяного з 1996 по 1998 рік у Ковелі та Поділлі.


За свою кар'єру В'ячеслав також виступав у складі запорізького Металурга, Шахтаря, донецького Металурга, Шинника та Дніпра.

Кварцяний за свою тренерську кар'єру працював у луцькому Торпедо, польському Островець-Свентокшискі, Волині, ФК Хмельницький, Кривбасі та запорізькому Металургі.