19 липня 2023 10:27

"Влучив у коліно, аж синець залишився": як відомий тренер повторив із захисником "Динамо" історію Фергюсона з Бекхемом

Сьогодні Віталію Кварцяному виповнилось 70 років. Легендарний фахівець упродовж своєї кар'єри дав дорогу у великий футбол багатьом вітчизняним виконавцям. Одним із них був екс-захисник Динамо Євген Хачеріді.

Колишній підопічний Кварцяного розповів, як під час своїх виступів за Волинь грав проти Енергетика із Бурштина. Екс-захисник столичного гранда забув одягнути на той поєдинок бутси з металевими шипами і в одному з епізодів послизнувся і впав.


У перерві Віталій Кварцяний у властивій йому емоційній манері вказав підопічним на помилки. Але найбільше дісталося саме Хачеріді.

«У перерві до роздягальні заходить Кварцяний і давай усім пихати. Тут черга доходить до мене. Володимирович тримав у руках півлітрову пляшку води і як запустить її в мене – потрапив у коліно, аж синець залишився. Можна сказати, що повторив історію Фергюсона з Бекхемом».


Колишній гравець збірної України сказав, що ту гру Волинь виграла, а Кварцяний після матчу заспокоївся.

«На другий тайм ми вийшли заведені та у підсумку перемогли. Після гри Володимирович уже охолонув, і ми нормально поспілкувалися.


Я сам винен, що не взяв бутси із залізними шипами», – сказав Хачеріді в ексклюзивному інтерв'ю «Українському футболу».


15 лютого 2003 року, після матчу з Арсеналом у роздягальні Манчестер Юнайтед спалахнув скандал, під час якого сер Алекс Фергюсон бутсою розбив брову Девіду Бекхему.

Фергюсон звинувачував півзахисника МЮ у помилці, а той сказав, що Арсен Венгер (головний тренер Арсеналу) зробив сера Алекса. Після чого досвідчений наставник і запустив у підлеглого бутсу.

Хачеріді виступав за Волинь із січня 2007 по січень 2008 року, а потім перейшов до Динамо.

Загалом за киян Євген провів 237 матчів, забив вісім голів та віддав дві результативні передачі.