6 липня 2023 23:58

Олег ШЕЛАЄВ: "Українцям у матчі з іспанцями банально не вистачило емоцій"

Молодіжна збірна України, поступившись в Бухаресті в півфіналі іспанцям (1:5), втратила нагоду поборотися за звання чемпіонів Європи 2023.


В бесіді з кореспондентом Sport.ua колишній півзахисник національної збірної України Олег Шелаєв поділився своїми враженнями від вчорашнього протистояння з іспанцями та оцінив шанси підопічних Руслана Ротаня на олімпійському турнірі в Парижі в 2024 році:


– Схоже, увесь запас емоцій наші футболісти вичерпали в чвертьфіналі з французами. Також слід було врахувати, що жорсткий календар з незначним інтервалом між матчами обов'язково негативно позначиться на фізичних кондиціях. Адже українці не могли похвалитися довгою лавою запасних. І тоді на перший план вийшов командний рівень майстерності. А в іспанців він виявився вищим, тому й програли з великим рахунком. Такі реалії.


– Підсумковий результат по грі?

– Мабуть, наші не заслуговували на розгром, адже за характером гри не можна сказати, що вони були приречені. Але, повторюю, так склалися обставини, що домінування суперника було очевидне. Це усвідомлювали як наші футболісти, так і тренерський штаб.


– В попередніх поєдинках наша молодіжка, як кажуть, високо підняла планку. Хто вчора з гравців відповідав необхідному рівню?

– З певними зауваженнями не було претензій до Судакова, котрий виконував чималий обсяг роботи, та Мудрика, що намагався загострити ситуацію біля чужих володінь. Решта не може записати цей поєдинок до свого активу.


– На вашу думку, хто з гравців української збірної, котра стала грозою авторитетів на Євро, може з часом спробувати свої сили в одному з топ-чемпіонатів?

– Mудрик уже цього досягнув, є непогані перспективи в Судакова та Трубіна, хоча їм ще є над чим працювати.


– Сьогодні Руслан Ротань та його штаб уже попрощалися з молодіжкою. З деякими гравцями він зустрінеться вже наступного року, коли розпочне готувати олімпійську збірну України. Чого від неї можна сподіватися на Іграх у Парижі?

– Думаю, що чоловік 10 з цієї молодіжки Ротань задіє й при підготовці до Олімпіади, де українській збірній ще не доводилося змагатися. Це серйозний плюс, адже у гравців вже є чималий міжнародний досвід. Хоча більш конкретно про наші шанси можна буде поговорити, коли стануть відомі суперники українців в Парижі.


Фото - Footboom