29 червня 2023 21:48

"Гравці ніколи в такому режимі не працювали": Маркевич підбив підсумки секретного спарингу "Карпат" з "Агробізнесом"

28 червня Карпати провели перший матч після повернення Маркевича на посаду головного тренера зелено-білих. Львів'яни зіграли внічию з Агробізнесом.


Маркевич у коментарі прес-службі Карпат розповів, наскільки інформативним для нового тренерського штабу видався вчорашній спаринг.

«У нас практично нова команда. Футболісти отримують великі навантаження, тому ми виглядали трохи втомленими. На зборах футболісти мають грати "через не можу". Коли за місяць до початку чемпіонату команда літає полем – це погана ознака», – зазначив Маркевич.


Карпати на зборах працюватимуть над тим, щоб збалансувати гравців перед офіційними матчами.

«Команда поповнилася новачками. Ці гравці приїхали у різних кондиціях. Хтось не в найкращій формі, кожен має об'єктивні причини. Потрібно привести команду до оптимального стану. Ми поїдемо на двотижневі збори до Ужгорода, де все підтягуватимемо», – уточнив наставник.

Мирон Богданович зазначив, що футболісти Карпат вперше зіткнулися із такими навантаженнями.

«Ми дали їм такі навантаження, що вони відверто сказали, що ніколи у такому режимі не працювали. Ми запропонували їм атакуючий футбол – грати вперед на швидкості. Це потребує багато енергії. Тому на перше місце у нас виходить фізична підготовка. Окрім того, процес награвання складу», – додав Маркевич.


72-річний Маркевич раніше чотири рази приходив на посаду головного тренера Карпат (1992-1995, 1996-1999, 2001-2002, 2003-2004).

Наставник приводив львівську команду до бронзових медалей чемпіонату України у сезоні 1997/98, а також двічі виходив із нею у фінал Кубка України (1993, 1999).


Карпати завершили сезон 2022/23 п'ятими в чемпіонській групі Першої ліги, пролетівши повз стикові матчі за право зіграти в УПЛ, що спричинило зміну головного тренера Андрія Тлумака на Мирона Маркевича.