28 червня 2023 09:24

"Це ганьба": іспанська преса відреагувала на вольову нічию з молодіжною збірною України на Євро-2023

Фото - ua.depositphotos.com


Журналісти іспанських видань прокоментували матч своєї молодіжної збірної проти команди України в третьому турі групової стадії Євро-2023.


Поєдинок третього туру групової стадії чемпіонату Європи між молодіжними збірними України та Іспанії відбувся у Бухаресті у вівторок, 27 червня, і завершився внічию (2:2).

На 20 хвилині зустрічі стався спірний епізод. Український голкіпер Руслан Нещерет втратив м'яч у власному штрафному майданчику, а іспанський хавбек Родріго Рікельме відправив його в сітку воріт.


Литовський арбітр Донатас Румсас зафіксував фол на воротарі та скасував гол. Системи відеоповторів VAR на груповій стадії Євро-2023 немає. Вона застосовуватиметься лише у плей-офф.


Журналісти іспанських видань підбили підсумок минулої зустрічі, в якій іспанці пішли від поразки на 90-й хвилині, і окремо прокоментували спірний момент.


AS

«Скандал вибухнув, коли м'яч вислизнув із рук Нещерета, а Рікельме проштовхнув його у ворота. Суддя неймовірно вигадав фол, ще раз давши зрозуміти, що це ганьба – УЄФА вважав, що VAR не знадобиться в турнірі, який дозволяє кваліфікуватися на Олімпійські ігри».

Marca


«Збірній Іспанії довелося чимало постраждати, щоб досягти першого місця. Україна досягла успіху і відсунула Іспанію на друге місце, але потім талант Родрі та холоднокровність Абеля Руїса повернули їй лідерство.

Гол Рікельме спочатку здавався законним, але насправді іспанець схопив Нещерета за руку, через що воріт втратив м'яч, залишивши його в ногах Родріго».


Mundo Deportivo

Матч був рівним. Дивно, але володіння м'ячем було справді розподілене порівну, від чого іспанцям було не по собі.

Родріго Рікельме забив гол, скориставшись грубою помилкою Нещерета. Але суддя помилився ще більше, вважаючи, що іспанець зробив фол, щоб відібрати м'яч».

Sport

«Нічча мала смак перемоги. Сюрреалістичний – був би найкращим прикметником, щоб підбити підсумок першого тайму. Не можна було передбачити, що Іспанія залишиться практично без контролю над м'ячем.

Гол Рікельме неймовірно скасував арбітр, литовець Донатас Румсас».